Deputat PNL Pavel Popescu cere Guvernului să-și asume o poziție politică clară în cazul „dosarul Venezuela”

„După isprava cu mutarea ambasadei României la Ierusalim, Guvernul condus de Viorica Dăncilă recidivează cu o nouă contraperformanță, alegând o tăcere suspectă în cazul dosarului Venezuela. Or, tăcerea, fie ea și diplomatică, e tot un fel de comunicare. În situația de față nu una inteligentă și nici favorabilă României și parteneriatelor ei strategice”, declară Pavel Popescu, deputat PNL de Timiş. Primul-ministru și ministrul de Externe, mai spube el, trebuie să iasă grabnic din spectacolul de mim și să asume o poziție clară a României, mai ales că România deține președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene. „Ca oameni care stau în capul mesei UE până la 1 iulie 2019, și doamna Dăncilă și domnul Meleșcanu trebuie să se pronunțe clar și ferm pe un subiect atât de important al politicii externe a U.E. cum e «dosarul Venezuela»”, adaugă Pavel Popescu.

5,4 milioane de oameni din Venezuela și-au părăsit țara pentru a se salva de ororile regimului dictatorului Maduro. Primul care a anunțat că SUA îl recunoaște pe liderul Opoziției din Venezuela, Juan Guaido, în detrimentul dictatorului Maduro, a fost președintele Donald Trump. Au urmat apoi alți 19 lideri europeni, din totalul de celor 28 de țări care formează Uniunea Europeană: Franța, Germania, Maria Britanie, Austria, Belgia, Danemarca, Olanda, Spania, Portugalia ș.a.m.d. S-a creat Grupul Internațional de Contact care are ca scop soluționarea crizei din Venezuela.

Pavel Popescu subliniază că UE susține fără echivoc acest demers și oferă sprijin liderului Opoziției, Juan Guido, pentru o traziție pașnică a Venezuelei către democrație şi reaminteşte autorităţilor de la Bucureşti că România are parteneriate strategice cu SUA și UE, „așadar, doamna Dăncilă și domnul Meleșcanu nu-și pot permite să tacă decât dacă părăsesc funcțiile de prim ministru, respectiv ministru de externe. Ceea ce ar fi, în sfârșit, un gest și inteligent și favorabil României.”

Print Friendly, PDF & Email