Deputat PNL Pavel Popescu: „Am votat împotriva noului Cod Penal, care în actuala formă e un cod Omerta varianta PSD-ALDE”

Deputatul PNL Pavel Popescu anunță că a votat împotriva modificărilor aduse Codului Penal de coaliţia PSD-ALDE, argumentând prin faptul că nu este un Cod dedicat protejării cetățenilor de abuzuri, ci unul prin care sunt protejați infractorii.

 

„România are probleme grave, iar cei de la PSD şi ALDE au forțat adoptarea modificărilor Codului Penal, care conține prevederi prin care cetățenii cinstiți vor putea fi transformați în victime. Votul meu împotrivă este și un protest față de această atitudine sfidătoare și fără nicio limită a parlamentarilor PSD şi ALDE”, declară Pavel Popescu, parlamentarPNL de Timiş. Acesta avertizează că respectivele modificări aduse Codului Penal vor afecta mai multe paliere ale societății, inclusiv mediul privat: „Mulți vor putea crede că nu mai există rațiuni de a fi o persoană cinstită, când legea nu pedepsește fărădelegea.”

Pavel Popescu acuză parlamentarii Puterii că și-au făcut un Cod Penal pentru ei, „un Cod Omerta, în stil mafiot”.

Parlamentarul liberal reaminteşte că a fsot redefinit abuzul în serviciu, au fost scoase și redefinite o serie de infracțiuni, „ca să le fie mai ușor să fure sau să scape, dacă au comis deja ilegalități” şi numeşte această atitudine comportament de tip mafiot.

„PNL se va lupta până la capăt pentru a-i împiedica să distrugă țara, să îi nedreptățească pe cetățeni. Pentru modificări atât de importante, ca cele care au fost la Codul Penal, este nevoie de discuții serioase, la care să participe toți decidenții. Dreptatea nu se poate face doar în stilul de interpretare al celor de la PSD şo ALDE”, a mai declarat deputatul liberal Pavel Popescu.

Print Friendly, PDF & Email