Deputat PNL Marilen Pirtea: „«Simfonia lalelelor», un spectacol grotesc care anunță renașterea comunismului”

„Simfonia lalelelor” este văzută de deputatul PNL Marilen Pirtea ca un spectacol grotesc care anunță renașterea comunismului. Acesta spune că sunt necesare prevederi legislative împotriva abuzurilor asupra elevilor.

 

„«Simfonia lalelelor» din Pitești, parada prin care profesorii au ajuns să se pună la dispoziția politicienilor, obligând-și elevii să joace un spectacol ce seamănă foarte mult cu manifestările dedicate, pe vremuri, dictatorilor ceaușești, nu este o întâmplare, ci este o nouă manifestare prin care se anunță renașterea comunismului”, susţine deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea, coordonator al Comisiei de Educație, Cercetare, Tineret și Sport a PNL. Adăugând că trendul este deja vizibil: „naționalizare fondurilor de pensii, editura unică, pervertirea menirii dascălilor, toate sunt tresăriri ale răposatului comunism, care trage să reînvie sub grija conducerii mărețului partid PSDragnea.”

Marilen Pirtea mai spune că astăzi, când avem drepturi cetățenești garantate și control al politicului prin mecanisme civice și instituții imparțiale, astfel de spectacole, în care elevii ajung să stea în cap, la propriu și la figurat, în fața politicienilor pesediști, trebuie taxate. Cel mai important rol îl au părinții copiilor, care ar trebui să se revolte față de practicile Inspectoratului Școlar și ale conducerilor școlilor în care învață copiii aduși la „defilările” simfonice ale lalelelor de la Pitești.

Deputatul liberal este ia în calcul varianta că mulți dintre părinții acestor copii au tăcut din teamă atunci când copiii lor au fost obligați să se dea în spectacol înaintea politicienilor pesediști. „Poate că e de înțeles, nu vor să-și expună copiii unor repercusiuni nedorite, dar tăcerea profesorilor, cei care își expun profesia unei degradări morale și civice, acceptând să tacă în fața abuzului politic, este cea mai gravă formă de corupție simbolică pe care PSD o impune în școala românească”, adaugă Marilen Pirtea.

Acesta consideră că este necesar un control mult mai strict al modului în care școlile și profesorii ajung să implice copiii în acțiuni ce se pot dovedi „extrem de dubioase”, precum cea de la Pitești. Şi anunţă că, în calitate de coordonator al Comisiei de Educație a PNL, va cere sprijinul parlamentarilor PNL pentru găsirea celor mai potrivite modificări legislative, „astfel încât măcar copiii noștri să scape de blestemul comunismului, care, culmea, dă semne de viață ori de câte ori PSD acaparează puterea”.

Print Friendly, PDF & Email