Deputat PNL Marilen Pirtea: „Scumpirile se vor accentua. Vor veni zile grele”

„Îmi este dificil să accept ideea că la nivelul guvernării există o atât de mare incompetență, însă cifrele nu mint”, declară deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea. Afirmând că, după un an de guvernare PSD, Robor-ul sufocă românii, puterea de cumpărare scade, iar viața este mai scumpă.

 

„Politicile economice social-democrate dezastruoase au întors România pe dos. I-au mințit pe români că va curge lapte și miere, dar n-au făcut decât să scadă puterea de cumpărare a acestora”, acuză deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea, care este și Secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților.

Acesta îşi argumentează afirmaţia prin creşterea ratei inflației de la 0.1% în ianuarie, la 1.8% în septembrie, prin scumpirea carburanților cu 2,19% într-o singură lună, septembrie față de august, prin creșterile de preţuri pe linie, la toate produsele, cele alimentare urcând, de la o lună la alta, cu 0,54%, la fel și cele nealimentare, şi prin creșterea prețului la servicii, cu 0.32% din august până în septembrie.

Toate aceste scumpiri, cauzate de o guvernare defectuoasă, scot bani mulți din buzunarele românilor”, acuză deputatul PNL.

Datele de mai jos, centralizate de Partidul Național Liberal, de la Institutul Național de Statistică, arată situația creșterilor de prețuri, august – septembrie 2017:

  • +0,61% la carnea de porc
  • +0,60% la preparatele din carne
  • +2,06% la unt
  • +4,16% la ouă
  • +2,61% la legume și conserve de legume
  • +0,61% la confecții
  • +0,62% la încălțăminte
  • +0.32% la servicii

Unul dintre cei mai gravi indicatori ai incompetenței guvernamentale și al haosului instaurat în finanțele țării este Robor-ul, mai spune Marilen Pirtea, care, influențat negativ de politicile economice din ultima perioadă, a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii trei ani. „Creșterea ratei dobânzii de referință scoate cu 140 de lei mai mult din buzunarul românilor care s-au împrumutat, de exemplu, cu suma maximă disponibilă prin programul Prima Casă. Este un șoc greu de dus de către cei mai mulți dintre românii cu credite. Aruncarea vinei pe Banca Națională este doar o încercare patetică de a ascunde adevărul, principalul motor de creștere a dobânzii fiind politicile fiscale și economice ale Guvernului”, declară deputatul PNL Marilen Pirtea.

Acesta susţine că toate cifrele și simulările economice anunță perspective chiar mai sumbre: „Scumpirile se vor accentua pe final de an. Facturile la gaz și curent scapă de sub control. Suntem în fața unui val de scumpiri care îi va pune la mare încercare pe români. Le recomand să fie pe cât posibil de cumpătați în cheltuirea banilor de care dispun și să stea departe de noi împrumuturi bancare. Vor veni zile grele. Decontarea populismului necontrolat, bolnav, pică tot pe seama românului de rând, în niciun caz pe cei care ne împing spre marginea prăpastiei.”

Print Friendly, PDF & Email