Deputat PNL Marilen Pirtea: „«Revoluția fiscală», parte a unui puzzle cu o singură miză, controlul total al robinetului cu bani”

„Revoluția fiscală”, care este mai degrabă o involuție, ascunde o manevră politică extrem de nocivă pentru administrațiile locale, avertizează deputatul PNL Marilen Pirtea.

 

Din trei pași, spune deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea, secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, Camera Deputaților, pesediștii încearcă să aducă Primăriile la picioarele lor, sub un control politic total.

  1. Le-au dat libertatea de a-și mări salariile după propria dorință, după cum s-a și întâmplat. Efectul advers, declară Marilen Pirtea, unul pe care ei au mizat, este că măsura a adus multe dintre aceste Primării în incapacitatea de a achita salariile încă de prin luna octombrie.
  2. Au scăzut impozitul pe venit de la 16% la 10%, ceea ce se traduce într-o pierdere de 12% față de veniturile de anul trecut, parte din acești bani fiind alocați administrațiilor locale. În contextul în care se va colecta mai puțin, și la Primării vor ajunge mai puțin bani.
  3. Aduse în pragul disperării, cu cheltuieli salariale considerabil mai mari, cât și venituri mai mici cu 12% în 2018 față de 2017, Primăriile vor face coadă la Palatul Victoria și pe Kiseleff 10”, estimează deputatul liberal.

Rezultatul este controlul politic total despre care vorbeam la început, banii nefiind deblocați decât la supunere politică. Nu tu performanță, nu tu proiecte, nu investiții”, acuză Marilen Pirtea.

Toate aceste manevre, derulate sub pretexte de „revoluție fiscală”, mai spune el, sunt mici piese dintr-un enorm puzzle de preluare a controlului banului public: „Este, de altfel, singurul scop al guvernării pesediste. Nu s-a pus niciodată problema de a face bine țării. Miza a fost întotdeauna sifonul de bani.”

Print Friendly, PDF & Email