Deputat PNL Marilen Pirtea: „Promisiunile electorale PSD – ALDE, acoperite cu minciuni și decizii cu efect de bumerang pentru angajați și angajatori”

La mai puțin de un an de la instalarea la guvernare, PSD, având alături partidul balama ALDE, arată permanent că în discursurile și comportamentele celor care le conduc se găsesc tot mai mult doar promisiuni fără acoperire, minciuni prin omisiune și manipulări grosiere, acuză deputatul PNL Marilen Pirtea.

 

Cea mai clară demonstrație a acestor „rele obișnuințe politice ale PSD”, spune Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiş şi secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, se află în protestele organizate de reprezentanți ai salariaților bugetari, cei care s-au văzut mințiți în mai multe rânduri de către actualii guvernanți.

Exemplul recent pe care îl dă Marilen Pirtea este cel al demonstrațiilor desfășurate în aceste zile în fața Guvernului de câteva mii de angajați din Sănătate. „Pe bună dreptate, aceștia sunt nemulțumiți pentru că există pericolul ca noile măsuri ale Guvernului să le reducă drastic veniturile, seria principalelor nemulţumiri ale bugetarilor din sănătate referindu-se la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, iar apoi la plafonarea sporurilor la nivelul de 30%”, declară deputatul liberal.

Cazul angajaților din Sănătate, mai spune el, se înscrie în seria mai largă a sectoarelor în care salariații devin profund nemulțumiți de discrepanța dintre promisiunile electorale și măsurile „dezamăgitoare” luate de PSD – ALDE.

Marilen Pirtea mai spune că primele și cele mai cunoscute promisiuni de campanie la care PSD a renunțat de când guvernează sunt:

  • Neimpozitarea veniturilor sub 2.000 de lei;
  • Facilitățile pentru personalul medical;
  • Reducerea TVA la 18%, de la 1 ianuarie 2018;
  • Impozitul zero pe dividende, de la 1 ianuarie 2018;
  • Amânarea Legii pensiilor, după ce ministrul Muncii a promis adoptarea până la 1 octombrie și aplicarea începând de anul viitor, în timp ce Liviu Dragnea a anunțat amânarea pentru 2019.

Niciodată nu a fost mai mare diferența dintre promisiuni și realități, în ultimii 28 de ani. Aceasta este cea mai obiectivă concluzie despre guvernarea PSD – ALDE, iar primii salariați afectați de populismele electorale ale liderilor pesediști sunt bugetarii, cei care, în cel mai optimist scenariu, vor beneficia de creșteri salariale nete cu doar 3,8 %, față de cele 25% promise”, acuză Marilen Pirtea.

Acesta estimează că veniturile salariale de la stat și din privat, erodate de scumpiri, vor fi diminuate și de transferul către angajați a cotelor de contribuții la asigurările sociale și de sănătate, măsură care va diminua măririle salariale acordate bugetarilor și va afecta negativ salariile nete din sectorul privat.

Marilen Pirtea conchide că protestele angajaților desfășurate în fața Guvernului arată „neseriozitatea PSD – ALDE, care a folosit promisiuni de mare ecou înainte de alegeri, iar acum își acoperă incompetența și incoerența doar cu minciuni și decizii cu efect de bumerang pentru angajați și angajatori.”

Print Friendly, PDF & Email