Deputat PNL Marilen Pirtea: „Programul «Anghel Saligny» înseamnă susținerea dezvoltării comunităților locale”

Foto: Constantin Duma

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” devine posibilă susținerea comunităților locale care nu pot accesa finanțări europene pentru investiții în rețele de gaz, apă, canalizare și drumuri, atrage atenţia deputatul PNL Marilen Pirtea. Şi spune că USR PLUS nu se poate deroba de responsabilitate în fața comunităților locale.

 

Acest plan de investiții, cifrat la 50 miliarde lei în următorii şapte ani, va însemna șansa la condiții de viață civilizate pentru foarte mulți cetățeni, indiferent de culoarea politică a primarilor. Nu cred că partenerii noștri de guvernare își pot lua răspunderea de a bloca investițiile pentru următorii ani, destinate miilor de comunități care au nevoie de ele, iar aici vorbim despre 69% dintre localități, neconectate la gaze, spre exemplu”, declară deputatul PNL Marilen Pirtea.

Acesta mai spune că PNL şi-au asumat dezvoltarea României şi că premierul Florin Cîțu nu va ceda în fața unor presiuni politice, ci va susține aceste investiții. „Premierul PNL are obligații față de români, față de copiii lor și de viitorul acestora în România. Liberalii consideră de primă importanță continuarea guvernării și dezvoltarea tuturor comunităților locale, indiferent de culoarea politică. Politicienii din USR PLUS nu pot să se derobeze de responsabilitatea pe care au o și ei, în fața comunităților locale ce au nevoie de investiții, dimpotrivă, sunt și ei responsabili în fața oamenilor. Purtăm o responsabilitate comună. Fuga de responsabilitate este un gest impropriu pentru cei care și-au asumat participarea la guvernare”, mai spune Marilen Pirtea.

Cifrele, adaugă acesta, vorbesc de la sine și demonstrează necesitatea programului „Anghel Saligny”: 57% dintre localitățile rurale nu au canalizare, 29% dintre nu au apă curentă, 69% dintre localități nu au rețele de gaze naturale. România are 20.000 de km de drumuri județene nemodernizate și 27.000 de km de drumuri comunale nemodernizate.

Este o viziune limpede și ușor de înțeles: suntem deciși să alocăm resurse financiare pentru creșterea calității vieții în comunitățile locale, astfel încât banii colectați la buget să se întoarcă la oameni prin proiecte concrete, realizate în beneficiul comunităților. România nu înseamnă doar marile orașe, iar eliminarea decalajelor majore existente între acestea și localitățile rurale, ori cele din urbanul mic și mijlociu, trebuie să fie în centrul proiectului nostru de guvernare. Primăriile nu dispun de resurse adecvate pentru dezvoltarea rețelelor edilitare, extrem de costisitoare. Soluția, pentru a nu mai amâna aceste proiecte încă 30 de an, este Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», o soluție reală pentru susținerea dezvoltării comunităților locale”, conchide deputatul PNL Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email