Deputat PNL Marilen Pirtea: „Destrăbălarea economică a social-democraților este resimțită din plin de către angajații din mediul privat”

Cei care decontează cea mai mare parte a notei de plată a incompetenței coaliției de guvernare sunt românii angajați în mediul privat, acuză deputatul PNL Marilen Pirtea.

 

Incompetența PSD este plătită scump de românii de rând. Un tânăr angajat scoate din buzunar cu 200 de lei lunar mai mult în 2018

Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiş, ia ca exemplu cazul unui tânăr angajat într-o companie automotive din Timișoara, cu un credit ipotecar prin Prima Casă de 52.000 de euro, care trebuie să scoată din buzunar, în 2018, cu peste 200 de lei mai mult față de anul trecut.

Să-i spunem acestuia Tiberiu. Tânărul nostru, timișorean prin adopție, a reușit în august 2016 să achiziționeze o locuință prin programul Prima Casă. Deși putea accesa o sumă mai mare, a decis să își limiteze alegerile, tocmai pentru a nu plăti o rată prea mare. Calculele i-au fost însă date peste cap după venirea la guvernare a pesediștilor, incompetența și inconștiența acestora generând turbulențe economice grave, care au influențat și indicele Robor, cu o evoluție de la aproximativ 0.8% la 2%. Astfel, de la o rată de 970 de lei, Tiberiu a ajuns să plătească peste 1100 de lei în ianuarie 2018”, afirmă Marilen Pirtea.

În plus față de povara Robor, mai spune el, acestui tânăr i-au crescut și cheltuielile cu mașina, cauzate de majorarea prețului carburanților prin introducerea supraaccizei, aşa că, la fiecare plin de benzină, el va scoate din buzunar încă 36 de lei în plus.

Anul 2018 a început cu încă o veste proastă, reaminteşte Marilen Pirtea: factura la gaz îi crește cu 8%. Bani mai mulți va trebui să scoată și pentru factura la curent, cu 10 procente mai mult față de 2017.

Fără a lua în calcul inflația, în total, costul lunar al vieții pentru Tiberiu este mai mare cu aproximativ 200 de lei, comparativ cu anul trecut, bani pe care, în mod normal, reușea să îi economisească la final de lună. Mâna lungă a pesediștilor a ajuns și la aceștia, iar acum se află cu bugetul de venituri și cheltuieli întins la maximum. Veștile privind creșterea Robor și a inflației în perioada următoare îi dau frisoane și îi pun în așteptare planurile de viitor”, adaugă deputatul liberal.

Acesta mai spune că, dacă în sistemul public de salarizare au existat unele corecții care au redus din plusul de costuri la care sunt supuși românii în 2018, „destrăbălarea economică a social-democraților este resimțită din plin de către angajații din mediul privat. Aceștia sunt principalii plătitori ai costurilor guvernării pesediste”.

Print Friendly, PDF & Email