Deputat PNL Marilen Pirtea, despre sistarea gazului către Colterm: „O evidentă lipsă de experiență managerială”

Foto: Constantin Duma

Întreruperea furnizării gazului către Colterm, începând de azi, transformă Timișoara „într-un oraș bântuit de stafia frigului și a lipsei de alimentare cu apă caldă, pentru aproape 50 de mii de gospodării timișorene”, declară deputatul liberal Marilen Pirtea.

 

Deputatul PNL Marilen Pirtea spune că insolvența Colterm, furnizorul de agent termic și apă caldă în regim centralizat din Timișoara, vine foarte târziu și că se suprapune cu multe disensiuni politice cu privire la gestiunea acestui serviciu.

„Edilii timișoreni, domnul primar Dominic Fritz și «specialistul de serviciu», domnul viceprimar Ruben Lațcău, au afirmat permanent că sunt «eroii» conducerii prin specialiști în administrația locală timișoreană. Mai mult, nu au acceptat consultări, i-au lăsat pe aliații lor liberali să vorbească de unii singuri, căutând să blocheze orice observații publice față de maniera lor de conducere, clamând faptul că doar calea unor decizii tehnice, date de către specialiști, poate fi un răspuns corect în criza Colterm, nicidecum dezbaterea publică pe argumente reale”, acuză deputatul liberal.

Potrivit acestuia, tergiversările, greșelile decizionale, lipsa de comunicare și inabilitatea de a impune un proiect strategic de restructurare a Colterm-ului au determinat aruncarea acestui subiect în mijlocul disensiunilor politice.

Marilen Pirtea afirmă că „USR a dovedit din plin o evidentă lipsă de experiență managerială, completată cu multă naivitate, atunci când nu a reușit să anticipeze avalanșa de reacții politice, generate de întârzierea de luni de zile a unui pas spre insolvență, sau de inconsecvența în cumpărarea certificatelor verzi și încasarea amenzii de 21 de milioane de euro.Toți politicienii locali, dar și unii politicieni din politica națională au reacționat cu mirare și cu dezamăgire față de incapacitatea executivului USR de a rezolva criza Colterm. Am ajuns să fim un caz binecunoscut în țară pentru eșecul unei administrații USR care, în spatele unui slogan despre «administrație prin specialiști», a pierdut controlul și a generat o situație critică, de care depinde chiar securitatea publică a unei comunități mari, care ar fi trebuit rezolvată cu tact managerial desăvârșit. Dimpotrivă, din amânare în amânare, din criză mai mică în criză mai mare, subiectul legat de Colterm a ajuns să fie «aruncat» în mijlocul disensiunilor politice, situate tot mai departe de o necesară abordare managerială”.

E.On a anunţat că opreşte azi, de la ora 12, furnizarea de gaze către Colterm, a transmis directorul interimar al Colterm, Cristian Mitu, în cadrul colegiului prefectural. Peste 50.000 de abonaţi ai Colterm, între care cinci spitale şi şcolile din Timişoara, rămân, astfel, fără căldură.

 

Print Friendly, PDF & Email