Deputat PNL Marilen Pirtea: „Campania de mediatizare a amnistiei fiscale, un cadou electoral al PSD pentru sectorul privat”

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Marilen Pirtea, spune că această campanie de mediatizare a amnistiei fiscale anunţată de Guvern reprezintă un cadou electoral prin care PSD-ALDE doresc să îşi ţină aproape firmele private, într-o compensare la majorările salariilor din sistemul bugetar.

 

„Această campanie debutează cu un cadou, cu o posibilă amnistie fiscală, ceea ce înseamnă că în loc să-i premiem pe cei merituoşi, care sunt buni platnici, de fapt îi scutim pe cei care nu fac acest lucru. Este un semn transmis de ministrul Teodorovici companiilor mari, să nu mai plătească taxe şi impozite, pentru că vor fi scutite printr-un cadou”, a declarat, citat de Agerpres, Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiş.

Acesta susţine că gestul Guvernului înseamnă o recunoaştere a faptului că, după mărirea salariilor bugetarilor, Cabinetul Dăncilă le transmite companiilor private că are nevoie de ele în campania electorală şi de aceea li se dă în compensare amnistia fiscală: „Încearcă să-şi apropie mediul privat prin astfel de scutiri. În opinia mea, se urmăreşte sensibilizarea acestor companii, care devin datoare să contribuie cu finanţări şi sponsorizări la viitoarele campanii PSD-ALDE.”

Deputatul liberal consideră că aceasta este „o practică patentată” PSD-ALDE, dar speră ca cetăţenii buni platnici de taxe şi impozite să nu o agreeze, ci să o dezavueze.

Amnistia fiscală urmează a fi discutată în aprilie, în Guvern, şi această propunere va fi bine primită de mediul de afaceri, a declarat zilele trecute, la Televiziunea Publică, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici: „Amnistia fiscală vine. Curând. Cei care ne urmăresc să nu creadă că pot să nu plătească la stat. Nu, e pentru trecut. Pentru companiile publice şi cele private. Această propunere va fi foarte bine primită de mediul de afaceri. (…) În aprilie vreau să putem să o avem în guvern. (…) La o companie de stat asta este singura, unica şansă să poţi să o readuci în economic ca un actor activ.”

Print Friendly, PDF & Email