Deputat PNL Marilen Pirtea: „Bacalaureatul 2018 încalcă legea”

Probele de competențe ale Bacalaureatului sunt în afara legii, iar o instanță poate anula cu ușurință examenul, susţine deputatul PNL Marilen Pirtea.

 

Ordinul Ministrului Educației nr. 4792/31 august 2017, prin care se stabilește calendarul examenului de bacalaureat 2018 și care mutat probele de competențe în luna februarie încalcă grosolan legea Educației Naționale și Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat, susţine prof. dr. Marilen Pirtea, senator de Timiş şi președint al Comisiei pentru Educație a PNL.

„PSD pare chitit să distrugă învățământul. Articolul 77, alineatul 2, din Legea Educației Naționale prevede că «elevii care au promovat clasa a XII-a/a XIII-a vor susține examenul național de bacalaureat». Mai mult decât atât, Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat prevede că «dreptul de a susține bacalaureatul îl au elevii care au promovat învățământul liceal, indiferent de forma de învățământ». Ei bine, în acest moment niciun elev din promoția 2018 nu a promovat clasa a XII-a”, mai spune Marilen Pirtea.

Ordinul de ministru poate fi anulat cu ușurință în instanță, avertizează Marilne Pirtea, ceea ce va crea haos în desfășurarea Bacalaureatului: „Oricine va contesta Ordinul de ministru va avea șanse mari să obțină în instanță anularea acestuia. Astfel, ne vom afla în situația în care tot ceea ce s-a desfășurat până în acel moment va fi anulat, o situație fără precedent în sistemul educațional românesc. Incompetența PSD lovește din nou în educație, ne face de râsul lumii și dă de lucru suplimentar și inutil unor zeci de mii de elevi și profesori.”

Reacția senatoului liberal vine în contextul mai multor semnale primite din partea directorilor de liceu.

 

Print Friendly, PDF & Email