Deputat PNL Cornel Sămărtinean: “În logica Guvernului Ponta 3, Timișul nu se află pe harta României”

Cornel SamartineanCornel Sămărtinean, deputat PNL de Timiş, spune că, în logica Guvernului Ponta 3, Timișul nu se află pe harta României. Altfel, adaugă el, nu se explică faptul că Timișul figurează cu zero lei alocaţi proiectelor aflate în jurisdicţia Executivului.

 

52 de declarații politice, dintre care nouă, anul acesta, în perioada 1 februarie – 1 iulie, şi 75 de interpelări şi întrebări adresate miniştrilor din Cabinetul Ponta, din care 31 de întrebări au fost adresate în perioada 1 februarie – 1 iulie anul acesta, au fost adresate de deputalul PNL de Timiş Cornel Sămărtinean, de la începutul mandatului și până în sesiunea încheiată în iulie anul acesta. Pe listele de interpelări și întrebări s-au aflat situația în care se află în prezent infrastructura judeţului Timiş, stagnarea procedurilor de finanţare şi execuţie a lucrărilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timişoara – varianta de ocolire și a centrului intermodal, lipsa finanţării pentru lucrările de reabilitare a Gării de Nord Timişoara, stadiul continuu de degradare a construcției Institutului Regional de Oncologie.

În perioada 15 – 20 decembrie 2014, Cornel Sămărtinean a prezentat în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților și apoi în plenul reunit al Parlamentului o serie de amendamente la bugetul de stat pe anul 2014 pentru Timiș. „Din păcate toate au fost respinse, atât în comisiile de specialitate, cât şi în plen, majoritatea parlamentară aflată la guvernare considerând neimportante amendamentele prezentate, deşi Timişoara contribuie după Bucureşti, cu cei mai mulţi bani la bugetul de stat al României”, declară deputatul liberal.

Acesta reaminteşte că şi în anul în curs,Timișul este cvasi-absent din lista de investiții finanțate de Guvern, figurând cu zero lei alocaţi proiectelor aflate în jurisdicţia Executivului, pentru obiective promise odată cu preluarea guvernării de către PSD. “În logica Guvernului Ponta 3, Timișul nu se află pe harta României. Altfel, nu se explică faptul că nu se regăsește în Masterplanul de Transport elaborat de Guvernul Ponta. Excluderea din Masterplanul de Transport, precum şi absenţa din lista de investiţii în infrastructură ne demonstrează, încă o dată, că în mod constant din 2012 şi până astăzi toate Guvernările Ponta au făcut din minciună o politică de stat”, adaugă Cornel Sămărtinean.

“Prin întrebările adresate în scris am făcut cunoscute problemele locale și am cerut soluții concrete la situațiile cu care se confruntă cetățenii din Timișoara, pentru că toată activitatea mea de deputat a fost, este și va fi concentrată asupra problemelor și a nevoilor cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara, care m-au mandatat ca parlamentar de Timiș și pe care îi reprezint în Parlament”, spune depunatul PNL Cornel Sămărtinean.

În cadrul activității sale paralmentare mai figurează depunerea a 44 de proiecte legislative, dintre care nouă proiecte legislative în sesiunea 1 februarie -1 iulie, în calitate de co-inițiator, semnarea a 24 de moțiuni simple și a unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

Referitor la activitatea desfășurată în circumscripțiile electorale, în cadrul programului de audiențe de la cabinetul parlamentar, deputatul Cornel Sămărtinean spune că problemele prezentate de către cetățeni au fost din diverse domenii, de la propuneri de modificare a legislației referitoare la asociațiile de proprietari, la aspecte ce ţin de creșterea șomajului și lipsa locurilor de muncă în Timișoara, dificultățile întâmpinate în procesul de dobândire a unei locuințe, reglementarea gestionării defectuoase a furnizării energiei ori probleme referitoare la punerea în posesie a parcelelor de teren.

Deputalul liberal anunţă că va continua, prin prerogativele legislative pe care i le conferă funcția, să se implice în rezolvarea problemelor cu care se confruntă timişorenii. “România nu este a noastră, a elitei politice, şi noi nu trebuie să monopolizăm instituţiile şi să le folosim în interesul nostru personal. România este a românilor, iar instituţiile statului au obligaţia şi trebuie să lucreze în folosul şi pentru bunăstarea cetăţenilor ţării lor. Consider că Timișoara, municipiu de judeţ candidat la titlul de capitală culturală europeană, trebuie să primească ceea ce merită, pentru că Timişoara merită soluţii la înălţimea potenţialului ei”, mai spune Cornel Sămărtinean.

 

Citeşte şi:

Fondurile alocate Timişului, prin bugetul pe 2015, ar putea fi mai mari cu peste o sută de milioane de lei

 

Primarul liberal al Timişoarei acuză PSD că orchestează o campanie de intoxicare a populaţiei, “făcută cu bani mulţi”

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email