Deputat PMP Cornel Sămărtinean: “România resimte costurile populismului PSD-ALDE”

Guvernul duce România către o economie cu inflație galopantă, dobânzi mari, falimente şi șomaj, acuză deputatul PMP Cornel Sămărtinean, adăugând că acestea sunt costurile populismului PSD-ALDE.

 

Guvernul PSD-ALDE nu pare deloc îngrijorat de degradarea continuă a mediului economic și social din România, care se înregistrează pe fondul scăderii dramatice a investiţiilor şi al diminuării semnificative a puterii de cumpărare a românilor, declară deputatul PMP de Timiş Cornel Sămărtinean. Care mai spune că Executivul are o singură soluție, mai multă intervenție a statului în economie, acuzându-l că intervine brutal în relațiile private dintre antreprenori, dintre antreprenori și angajati şi în cele dintre antreprenori și consumatori.

Cornel Sămărtinean reaminteşte că ultimele date publicate de BNR arată că investiţiile directe ale nerezidenţilor în România, în 2018, au însumat 310 milioane de euro – în timp ce, numai în luna ianuarie 2017, acestea fuseseră de  387 de milioane de euro.

Prăbușirea economiei României, spune deputatul PMP, este cauzată de de măsurile economice proaste ale  PSD-ALDE: legea salarizării, tăierea investițiilor în 2017 și în 2018, acordarea ajutoarelor sociale  de stat, supraacciza pentru combustibil, TVA defalcat, creșterea deficitului bugetar, supraimpozitarea contractelor part-time, anunțul de naționalizare al pilonului II de pensii, inflația record și în continuă creștere, dobânzi în creștere, înființarea “pușculiței salvatoare” FSDI.

Ultimii indicatori economici ne demonstrează că România este într-o criză economică. Inflaţie, deficit comercial, deficit bugetar, datorie publică, procentul din venituri fiscale folosit pentru cheltuieli neproductive, procentul din PIB cheltuit pentru investiții (privat plus public)”, atrage atenţia Cornel Sămărtinean.

Acesta mai spune că datele statistice arată că Guvernarea PSD-ALDE a urcat România 16 locuri în topul sărăciei, iar de la preluarea guvernării, a dus rata inflatiei de la -0.5% la 4.3%.

Astăzi, România aleargă cu viteza din ce în ce mai mare către etatism veritabil. Este un drum către o economie cu inflație galopantă, dobânzi mari, falimente ale companiilor mici și mijlocii, șomaj, aparat public supradimensionat. Aplicarea în continuare a politicilor de supraimpozitare şi tăiere a investiţiilor va împinge România, cu siguranţă, spre un dezastru economic şi bugetar, cu consecinţe grave atât asupra mediului de afaceri, cât şi asupra nivelului de trai al românilor”, avertizează Cornel Sămărtinean. Adăugând că, pentru situația în care au adus România, coaliția PSD-ALDE trebuie să-și asume responsabilitatea eșecului guvernării, să-și achite nota de plată și să plece cât mai repede de la putere.

Print Friendly, PDF & Email