Deputat PMP Cornel Sămărtinean: “PSD ne demonstrează, zilnic, că economia de piață este un concept paralel pentru ei”

Criza economiei românești este o certitudine a guvernării PSD-ALDE, acuză deputatul PMP Cornel Sămărtinean. Degradarea continuă a mediului economic și social din România, mai spune acesta, vine pe fondul scăderii dramatice a investiţiilor şi al diminuării semnificative a puterii de cumpărare.

 

De un an de zile, PSD ne demonstrează, zilnic, că economia de piață este un concept paralel pentru ei. Au o singură soluție, mai multă intervenție a statului în economie. Intervin brutal în relațiile private dintre antreprenori, dintre antreprenori și angajati sau dintre antreprenori și consumatori. Guvernarea PSD-ALDE nu se lasă până nu ne arată în fiecare zi cât sunt de nepregătiți profesional”, spune Cornel Sămărtinean, deputat PMP de Timiş şi preşedintele PMP Timiş.

Acesta afirmă că, mai nou, coaliţia de guvernare ne arată că și politica monetară îi este o noțiune străină, deși de 28 de ani votează rapoarte anuale ale Băncii Naționale, prezentate în Parlament.

Implementarea a doar 5% din programul lor de guvernare a afectat grav economia României, cu efecte pe termen mediu și lung. Populismul costă scump. Iar noi suntem prea săraci să plătim prețul acestei guvernări.  Datele statistice ne arată că acesta este Guvernul care a reuşit să urce România 16 locuri în topul sărăciei, în doar 12 luni. La un an de la preluarea guvernării, coaliția PSD-ALDE a dus rata inflatiei de la -0.5% la 4.3%. În acest ritm până la sfârșitul anului 2018 , rata inflației ar putea ajunge la 10%”, avertizează deputatul PMP.

Acesta atrage atenţia că toţi indicatorii demonstrează faptul că România este într-o criză economică şi că area o economie fragilă: “Inflaţie, deficit comercial, deficit bugetar, datorie publică, procentul din venituri fiscale folosit pentru cheltuieli neproductive, procentul din PIB cheltuit pentru investiții”.

Cornel Sămărtinean este de părere că România aleargă cu viteză din ce în ce mai mare către etatism: “Drumul pe care ne duce această guvernare este un drum către servitute. Este un drum către o economie cu inflație galopantă, dobânzi mari, falimente ale companiilor mici și mijlocii, șomaj, aparat public supradimensionat. Iar pentru a putea menține acest aparat supradimensionat, guvernanții vor suprareglementa economia, vor crește taxe, impozite, accize, amenzi și vor face tot posibilul pentru a stoarce și ultimul leu de la sectorul privat.”

Strategia economică a acestui guvern, mai spune parlamentarul PMP, este caracterizată de lipsa de expertiză în înțelegerea problemelor și nevoilor economiei reale, de o politică fiscală haotică, lipsită de predictibilitate, ostilă mediului de afaceri şi economiei în general.

“Aplicarea în continuare a politicii de supraimpozitare şi tăiere a investiţiilor va împinge România, cu siguranţă, spre un dezastru economic şi bugetar, cu consecinţe grave asupra mediului de afaceri şi asupra nivelului de trai al românilor”, declară Cornel Sămărtimean. Acesta mai spune că actuala coaliţie aflată la guvernare nu are un plan de acţiune concret pentru redresarea economiei și pentru crearea de locuri de muncă, ceea ce va duce România în sărăcie.

“Managementul «performant» al acestei guvernări, se reflectă, în schimb, la alocarea banilor publici cu dedicație către Consiliile Judeţene, Consiliile Locale şi Primăriile fidele, către clientela de partid”, conchide deputatul PMP.

Print Friendly, PDF & Email