Deputat PMP Cornel Sămărtinean: „PMP vrea ca niciunui român să nu-i mai fie încălcat dreptul constituțional de a vota”

Deputatul PMP de Timiş Cornel Sămărtinean a fost nominalizat să reprezinte PMP în Comisia parlamentară specială comună pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală.

 

Comisia parlamentară specială pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală a finalizat în regim de urgență un proiect de lege privind procedura de organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru Preşedintele României.

În cadrul dezbaterilor, spune deputatul Cornel Sămărtimean, PMP a cerut extinderea votului prin corespondență și la alegerile prezidențiale, vot în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, creșterea numărului de secții de votare, debirocratizarea procesului de înregistrare a alegătorilor pe listele suplimentare, prelungirea programului de vot după ora 21, pentru cetățenii care sunt prezenți la rând la ora 21. De asemenea, s-a propus, iar amendamentul a fost admis, ca în ziua alegerilor, un reprezentant al secției de votare să constate numărul cetățenilor români aflați la coadă în fața secțiilor de vot și, în funcție de acesta, să prelungească ora alegerilor până la ora 23.59.

Cu majoritate de voturi, membrii Comisiei speciale pentru modificarea legilor electorale au decis ca aceste amendamente să fie incluse în acest proiect de lege, care a fost votat ieri  în sesiunea extraordinară – la Camera Deputaților, ca for decizional –, cu o largă majoritate, respectiv 228 de voturi „pentru”.

„Ce s-a întâmplat la ultimul scrutin electoral este rușinos pentru democrația din România. Pentru PMP prioritar este interesul și voința cetățeanului. PMP va participa și în viitor, cu aceeași deschidere ca de fiecare dată, când vom fi invitați să ne aducem contribuția la proiecte importante prioritare pentru România. Prin includerea acestor propuneri în proiectul de modificare a legilor electorale, PMP şi-a îndeplinit unul din obiectivele sale, asigurându-se astfel că niciunui român nu-i va mai fi încălcat dreptul constituțional de a vota”, declară deputatul Cornel Sămărtinean.

Print Friendly, PDF & Email