Deputat PMP Cornel Sămărtinean: „PMP va trimite la Bruxelles doi europarlamentari”

Recent încheiatele alegeri europarlamentare au însemnat pentru Partidul Mişcarea Populară confirmarea faptului că rămâne una dintre forţe politice credibile ale României, apreciază preşedintele PMP Timiş, deputatul Cornel Sămărtinean.

 

Lista PMP pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, condusă de fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu, şi de liderul PMP, Eugen Tomac, a fost votată de peste 520.000 de alegători, procentul obţinut fiind de 5,76 la sută. Astfel, PMP va trimite la Bruxelles doi europarlamentari.

Organizaţia PMP Timiş s-a clasat pe locul trei la nivel naţional după Constanţa şi Prahova, cu 20.970 de voturi şi un procent de 6,46%.

PMP Timiş a obţinut cel mai bun scor de la înfiinţare şi până în prezent. Cu toate că nu a dus o campanie agresivă, cu atacuri la ceilalţi competitori, însă foarte bine ţintită, Partidul Mişcarea Populară a reuşit să convingă 20.970 de cetăţeni din Timiş să-l voteze. PMP, spre deosebire de celelalte partide, şi-a axat discursul exclusiv pe teme ce ţin de Parlamentul European: priorităţile României Bruxelles, soluţii pentru Europa şi, nu în ultimul rând, ba chiar în primul rând, unitatea Uniunii Europene”, declară preşedintele PMP Timiş, deputatul Cornel Sămărtinean.

Conducerea PMP, mai transmite acesta, le mulţumeşte tuturor cetăţenilor din Timiş pentru încrederea acordată şi felicită organizaţia din Moraviţa, acolo unde PMP a obţinut cel mai bun scor dintre toţi competitorii, 36,26 la sută. Rezultate foarte bune, PMP a înregistrat şi la Coşteiu – 18,81%, Pişchia 12,88 %, Săcălaz 12,77%, Lenauheim 11,94%  şi Giarmata 11,84%.

Print Friendly, PDF & Email