Deputat PMP Cornel Sămărtinean: „Obiectivul nostru principal este înlăturarea PSD de la guvernare”

În anul Centenarului, cel mai important proiect al Partidului Mişcarea Populară rămâne Unirea Republicii Moldova cu România, iar obiectivul principal, înlăturarea PSD de la guvernare, anunţă deputatul PMP de Timiş Cornel Sămărtinean.

 

Declaraţia deputatului Cornel Sămărtinean, vicepreşedinte coordonator al Regiunii de vest în cadrul PMP, vine după participarea, la Târgu Mureş, alături de conducerea centrală a partidului, la şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP. În cadrul acestuia a mai fost abordată strategia politică a partidului, în contextul situaţiei politice actuale, dar şi al viitoarelor alegeri, şi s-a menţionat faptul că obiectivul PMP este de a înlătura PSD de la guvernare şi de a participa la Guvernul de centru-dreapta, care va guverna România după 2020.

Consiliul Executiv Naţional transmite că PMP nu a susţinut proiectul privind pensiile speciale pentru aleşii locali, argumentând că acestea reprezintă „un furt”, pentru că nu sunt rezultate din contribuţii. De asemenea, menţionează că parlamentarii PMP, alături de parlamentari ai USR şi neafiliaţi, au depus o sesizare la Curtea Constituţională cu privire la proiectul de lege privind elaborarea Codului administrativ, motivând că PSD şi ALDE vor să pună bazele unei autonomii a Ţinutului Secuiesc prin articolul privind folosirea limbii materne.

Şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP a fost prezidată de preşedintele PMP, Eugen Tomac. La şedinţă au mai participat preşedintele executiv al partidului, Marius Pâscan, secretarul general, Dorel Onaca, secretarul general adjunct, Ioana Constatin, şi preşedinţii organizaţiilor judeţene din Regiunea de vest.

Print Friendly, PDF & Email