Deputat PMP Cornel Sămărtinean: „Educația este doar o «prioritate de septembrie» a Guvernului PSD-ALDE”

În loc să se preocupe de educaţie şi de alte domenii-cheie de care depinde dezvoltarea ţării, Guvernul PSD-ALDE are ca prioritate actele normative care să ducă la politizarea excesivă a întregului sistem educaţional, acuză deputatul PMP Cornel Sămărtinean.

 

Educația este pilonul de bază al bunăstării, domeniu în care elevul trebuie să fie în centrul învățământului. Guvernarea actuală ignoră însă acest aspect şi nu a elaborat nicio strategie concretă în ceea ce priveşte sistemul educațional din România. Reţeta succesului marca PSD-ALDE în educaţie continuă să fie una foarte simplă: lipsa de interes și nepăsarea, care duc la scăderea performanţei şi calităţii în educaţie”, acuză Cornel Sămărtinean deputatul PMP, partid care subliniază că dezvoltarea ţării este strâns legată de patru domenii-cheie: educație, sănătate, infrastructură şi mediu de afaceri.

Parlamentarul reaminteşte că, deși coaliția aflată la guvernare din 11 decembrie 2016 a declarat că va rezolva problemele din educație, situația din sistemul de învățământ este la fel de dezastruoasă ca acum doi ani. „La începerea acestui nou an școlar există mii de școli și grădinițe din țară care nu vor putea fi deschise din cauza condițiilor improprii de desfășurare a procesului de învățământ. Şi în Timiș există grădinițe și școli fără autorizație sanitară de funcționare. Astfel din totalul de 595 de unități de învățământ din județ, sunt nouă grădinițe și școli fără autorizație sanitară de funcționare. În afară de această problemă, în urma controalelor efectuate de către ISU Timiș s-a constatat că sunt 37 de școli și grădinițe care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu”, atrage atenţia Cornel Sămărtinean.

Acesta subliniază că realitatea demonstează încă o dată că nu actualilor guvernanţi nu le pasă de educaţie, „așa cum nu le pasă nici de sănătate, nici de infrastructură, de nimic ce implică bunăstarea cetățenilor acestei țări. Practic, pentru Guvernul PSD-ALDE, educaţia este și în acest început de an școlar o «prioritate de septembrie» și doar la nivel declarativ.”

Print Friendly, PDF & Email