Deputat PMP Cornel Sămărtinean: „Guvernarea PSD-ALDE lasă Timișul, și în 2019, fără bani de investiții”

Azi va intra la vot, în Parlament Legea bugetului de stat pe anul 2019. „Judeţul Timiș este cvasi-absent din lista de investiții finanțate de Guvernul PSD-ALDE”, atrage atenţia deputatul PMP Cornel Sămărtinean.

 

Şi în anul 2019, judeţul Timiș este cvasi-absent din lista de investiții finanțate de Guvernul PSD-ALDE. Nu există alocat niciun leu pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a Gării de Nord din Timişoara, în condițiile în care Ministerul Transporturilor are alocat un buget pe anul 2019 în creștere cu 54,9%  față de anul pentru 2018. Nu există niciun leu alocat pentru demararea lucrărilor construcției Institutului Regional de Oncologie, niciun leu alocat pentru finalizarea noului corp de clădire al Spitalului de copii «Louis Turcanu», niciun leu alocat pentru dotarea cu aparatură medicală de specialitate pentru Clinica de Mari Arși, în condițiile în care Ministerul Sănătății are alocat în 2019 un buget în creștere cu 64,6%”, atrage atenţia deputatul PMP de Timiş Cornel Sămărtinean.

Acesta acuză coaliția PSD – ALDE că minte și sfidează locuitorii Timișoarei  și ai județul Timiș: „Acest Guvern nu înţelege sau nu vrea să înţeleagă faptul că Timișoara, care va fi capitală culturală europeană, și județul Timiș sunt mai importante pentru accesul spre Uniunea Europeană decât Alexandria și judeţul Teleorman.”

Cornel Sămărtinean anunţă că, având în vedere această situație, la fel ca și în anii precedenți va depune în comisiile de specialitate și va susține în plenul reunit al Parlamentului amendamentele care constituie prioritățile Timișoarei și ale Timișului. „După şase ani de insistențe și demersuri legislative din partea mea, ca parlamentar de Timiș, Guvernul PSD-ALDE a binevoit să aloce pentru pentru finalizarea execuţiei lucrărilor la șoseaua de centură, varianta de ocolire sud a municipiului Timişoara, suma de 454.358.000 de lei, sumă prevăzută în anexa Ministerului Transporturilor”, mai spune deputatul PMP.

Acesta reaminteşte că, după Bucureşti, Timişoara contribuie cu cei mai mulţi bani la bugetul statului: „Prin prerogativele funcției de deputat am să continui să mă lupt în Parlamentul României pentru ca banii Timișoarei și ai județului să rămână în Timiș. Timișul trebuie să primească ceea ce merită, soluții concrete și finanțare la înățimea potențialului lui.”

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro