Deputat Ovidiu Ganţ: „O serie de proiecte importante ale Primăriilor, printre care şi Timişoara, rămân fără finanţare de la Guvern”

Timişoara este unul dintre oraşele care pierd foarte mulţi bani în urma măsurilor luate de Guvern în domeniul fiscalităţii. Guvernul nu a acordat nici acum măsuri compensatorii şi nici nu are soluţii, acuză deputatul FDGR Ovidiu Ganţ.

 

În urma măsurilor luate de Guvern în domeniul fiscalităţii, bugetele locale ale unor oraşe, printre care Timişoara, Sibiu, Braşov, Cluj-Napoca, Arad, au suferit pierderi semnificative. Guvernul a anunţat măsuri compensatorii, dar banii nu au ajuns în teritoriu nici până acum.

Timişoaar, de exemplu, spunea, la sfârşitul lunii ianuarie, primarul Nicolae Robu ar putea avea şi în acest an, și în următorii un buget anual cu 33 de milioane euro mai mic decât în anii trecuți, dacă Guvernul nu va compensa această scădere generată de noul Cod Fiscal.

Citeşte şi: Deputat PNL Marilen Pirtea: „Pseudo-revoluția fiscală va lovi în Timiș și va diminua bugetul Timişoarei cu circa 33 de milioane de euro”

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, anunţă că, la sfârşitul lunii februarie, l-a intrpelat pe ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, cerându-i să comunice date concrete privind aceste măsuri.

În răspunsul trimis ieri, semnat de secretarul de stat Attila György, nu se spune nimic concret. Se menţionează doar că se află în analiză mai multe variante ale sistemului de alocare a cotelor şi sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat către bugetele locale, astfel încât în proiectul Codului finanţelor publice locale să se introducă o variantă agreată împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, dar şi cu structurile asociative ale administraţiei publice locale.

Citeşte şi: Primarul Nicolae Robu: „Dacă Timişoara va pierde 33 de milioane euro, noi, timișorenii, va trebui să facem un mare miting”

Deputatul Ovidiu Ganţ consideră răspunsul primit din partea Ministerului Finanţelor Publice ca nesatisfăcător: „Este evident că Guvernul nu are soluţii în ceea ce priveşte echilibrare a bugetelor Primăriile care au suferit pierderi. Mă tem că atât cetăţenii, cât şi administraţiile locale nu pot avea aşteptări în ceea ce priveşte o soluţionare justă a chestiunii şi că în consecinţă o serie de proiecte importante vor rămâne fără finanţare.”

Print Friendly, PDF & Email