Deputat Ovidiu Ganţ despre atacurile la adresa minorității germane: „Nu au nicio legătură cu social-democrația europeană, fiind mai degrabă specifice unor partide de sorginte bolșevică”

Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, critică în termeni duri „atacurile mizerabile” lansate în ultima vreme, de o serie de membri PSD, la adresa minorității germane și a reprezentantului ei legitim în Parlament, Guvern și relații internaționale, Forumul Democrat al Germanilor din România.

 

Aceste calomnii ordinare au început în campania pentru alegerile prezidențiale din 2014 și continuă până azi. Efectul lor se resimte în societatea românească, inducând o stare conflictuală, instigând populația la ură și discriminare pe criterii etnice împotriva minorității germane. Totodată, ele compromit imaginea internațională a țării noastre și relațiile bilaterale cu Republica Federală Germania”, declară Ovidiu Ganţ, deputat din partea FDGR.

Acesta reaminteşte că ultimul care și-a permis asemenea calomnii, Darius Vâlcov, încă ocupă funcția de consilier de stat în Guvernul României: „Consider inadmisibil faptul că nu a fost demis imediat de către prim-ministrul României, Viorica Vasilica Dăncilă, căreia îi solicit imperativ acest lucru. Totodată, cer prim-ministrului Dăncilă să ia atitudine față de membrii executivului care au asemenea exprimări, cum ar fi, de exemplu, Vasilescu Olguța Lia, ministrul muncii. Sper că susținerea arătată public de Liviu Dragnea numitului Vâlcov Darius Bogdan, în sensul că nu ar fi necesară demiterea acestuia, să fi fost o scăpare de moment a președintelui PSD, și nu o susținere morală a afirmațiilor acestuia.”

Ovidiu Ganţ îi cere public PSD și, în primul rând președintelui acestui partid, Liviu Dragnea, să se delimiteze de declarațiile unor asemenea membri, inclusiv de cele ale fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop.

„Acest gen de afirmații și atacuri nu au nicio legătură cu social-democrația europeană, fiind mai degrabă specifice unor partide de sorginte bolșevică”, acuză deputatul Ovidiu Ganţ.

Acesta îşi exprimă speranța că „membri onorabili ai PSD vor condamna acest gen de afirmații ticăloase, contribuind astfel la o Românie democratică, caracterizată prin relații interetnice exemplare, așa cum le consacră Constituția țării noastre și cum au fost până de curând.”

Print Friendly, PDF & Email