Deputat de Timiş: „Când vom primi vaccinurile anti-rujeolice, domnule ministru Bodog?”

Un deputat liberal de Timiş cere public demisia ministrului Sănătăţii, pe fondul crizei vaccinurilor anti-rujeolice.

 

Pavel Popescu, deputat PNL de Timiş,  a făcut mai multe interpelări, în ultimele luni, la adresa ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, însă acestea au rămas fără un răspuns clar. Întrebarea principală pe care deputatul liberal o adresează, încă o dată, în mod public, oficialului din Sănătate, este: „Când vom primi vaccinurile anti-rujeolice, domnule ministru Bodog?

Pavel Popescu îi reaminteşte public ministrului Sănătăţii că în România este o situaţie de urgenţă, în lipsa vaccinurilor anti-rujeolice, după ce s-au înregistrat 26 de decese. Şi spune că, încă din ianuarie, ministrul a promis că face rost de vaccinuri şi le va cumpăra prin procedură de urgenţă.

Deşi admite că problema vaccinurilor a existat în mandatele tuturor miniştrilor, cauzele fiind diverse, Pavel Popescu atrage atenţie că, acum, vorbim despre o situaţie de urgenţă, de criză. „Am întrebat de sute de ori: ce veţi face pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a acestor vacinuri? Avem o epidemie de rujeolă, aceasta nu se tratează cu argumentele stupide pe care le aduce ministrul: că sunt probleme cu contractorii, probleme legislative, că am oprit exportul. Nu ne interesează aceste motive, sunt oameni disperaţi pentru că nu au accest vaccin pentru copiii lor. În ultimele două luni am avut asigurări din partea Ministerului Sănătăţii că vom primi situaţia vaccinurilor. Avem tot 0 vaccinuri”, mai spune Pavel Popescu.

Parlamentarul liberal îi reaminteşte ministrului că, în 24 aprilie, a afirmat că are asigurări că dozele de vaccin vor fi în ţară în 1 mai. Suntem la o lună diferenţă şi aceste vaccinuri nu au intrat în ţară. „Ce poate face un minister total incompetent pentru a rezolva o situaţie de criză? Întreb pentru ultima dată: Când vor fi vaccinurile în posesia medicilor? Dacă nu puteţi să răspundeţi, domnule ministru, nu aveţi ce să căutaţi pe scaunul de ministru, nici dvs., nici echipa dvs. de incompetenți”, afirmă Pavel Popescu în declaraţia sa, context în care deputatul liberal cere demisia ministrului Florian Bodog.

Print Friendly, PDF & Email