Depunere declaraţii pentru ajutorul de încălzire

În contextul creșterii, de la 1 ianuarie, a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată și a punctului de pensie, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara reamintește că venitul mediu net lunar până la care se acordă  ajutorul pentru încălzirea locuinței şi a suplimentul pentru energie este de 1386 lei/persoană în cazul familiei, respectiv 2053 lei, în cazul persoanei singure.

 

Având în vedere că titularii ajutoarelor pentru încălzire sunt obligaţi să comunice Primăriei orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data la care a intervenit modificarea, aceştia sunt rugaţi ca în cel mai scurt timp să transmită documentele doveditoare ale veniturilor care să stabilească încadrarea în categoria de beneficiari eligibili. Comunicarea modificărilor prevăzute mai sus se face prin depunerea unei noi declaraţii pe propria răspundere, individual sau prin asociaţiile de proprietari/locatari.

Pentru ajutorul cu energie termică în sistem centralizat, cererile-declarație pe propria răspundere, însoţite de documentele care atestă modificarea intervenită, se depun individual sau prin intermediul asociaţiilor de proprietari/chiriaşi prin cele trei locații ale Colterm SA, respectiv:

Casieria Colterm de pe strada Piatra Craiului nr. 3, de luni până joi, între orele 8-15.30, iar vinerea, de la 8 la 13.30;

Casieria Colterm din Iulius Mall, de luni până duminică, în intervalul orar 10-18;

Birou Încasări,  strad J. Lonovici nr. 4, de luni pnă vineri, între orele 7-15.

Pentru încălzirea cu energie electrică trebuie contactat Centrul de Incluziune Socială și Relaţia cu Minorităţile situatpe  str. Martir Cernaianu nr. 31. Pentru încalzirea cu combustibili solizi şi/sau petrolieri – Clubul de Socializare şi Petrecere a Timpului Liber, Clubul Pensionarilor situat în b-dul Gen. Ion Dragalina nr. 38-42, iar pentru încălzirea cu gaze naturale – Complexul de Servicii pentru Copii „Sfantul Nicolae”, de pe str. Platanilor nr. 2.

Cererile-declarație pe propria răspundere, însoţite de documentele care atestă modificarea intervenită, se pot depune personal la sediile Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara menționate mai sus, de luni pana vineri  între orele 8-15.30, sau se pot trimite pe e-mail la adresa: ajutoare.incalziretm@gmail.com.

Formularul de cerere-declarație pe propria răspundere se poate descărca de pe site-ul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, https://socialtm.ro.

Print Friendly, PDF & Email