Deplasările externe ale vicepreşedintelui C.J. Timiş, în vizorul deputatului P.D.L., Alin Popoviciu

După ce au cerut Primăriei situaţia deplasărilor externe ale edilului Nicolae Robu, în vizorul Opoziţiei timişene a intrat şi conducerea Consiliului Judeţean Timiş, mai exact vicepreşedintele Marian Vasile. Deputatul P.D.L. Alin Popoviciu a tras concluzia că “peneliştii timişeni nu sunt plimbaţi în străinătate şi vor să recupereze timpul pierdut”. Marian Vasile s-a arătat intrigat de demersul colegilor săi şi spune că, din funcţia de manager la o multinaţională din Timişoara, a văzut Europa mai mult decât acum.

Alin Popoviciu, interesat de activitatea preşedintelul C.J.Timiş

Alin Popoviciu2După ce au cerut Primăriei situaţia deplasărilor externe ale edilului Nicolae Robu, în vizorul Opoziţiei timişene a intrat şi conducerea Consiliului Judeţean Timiş. În luna august, reprezentanţii P.D.L. Timiş au trimis o solicitare către C.J. Timiş cu privire la situaţia deplasărilor externe ale vicepreşedintelui acestei instituţii, Marian Vasile, de la preluarea mandatului şi până în prezent. Iniţiatorii au fost consilierul judeţean Sorin Cociobea şi deputatul Alin Popoviciu, acesta din urmă făcând public răspunsul reprezentanţilor C.J.Timiş, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Din acest răspuns reiese că Marian Vasile a efectuat în lunile septembrie şi octombrie 2012 două călătorii în interes de serviciu în Belgia şi Franţa, unde a avut întâlniri legate de viitorul traseu Via Carpathia şi, de asemenea, a mai participat la workshop-uri ale Adunării Regiunilor Europene. Anul acesta, din februarie şi până în august, vicepreşedintele C.J.Timiş a avut şapte deplasări externe în Albania, Suedia, Begia, Franţa, Ungaria şi Ucraina, unde a participat la diverse întrunii legate de programul transfrontalier România-Ungaria, la întâlniri cu reprezentanţii Comisie Europene pentru Cercetare şi Energie, la conferinţe pe tema descentralizării sau la al treilea summit al Adunării Regunilor Europene, unde acesta a fost ales, în luna mai, preşedintele Comisie Economice şi de Dezvoltare Regională a A.R.E., pe un mandat de doi ani.

Însă, chiar şi în condiţiile în care, în răspunsul emis de reprezentanţii C.J.Timiş apare detaliat scopul acestor deplasări, la multe dintre ele, Marian Vasile participând în calitatea de preşedintele al uneia dintre comisiile A.R.E., deputatul Alin Popoviciu spune că nu crede în cele menţionate şi consideră că “ăştia de la P.N.L. nu prea au ieşit din ţară în ultimii 20 de ani şi acum, de când sunt la guvernare, au prins un moment bun. Cred că învârt globul şi, unde iese, acolo pleacă. Omul s-a plimbat în Belgia şi Ucraina, la Szeged cred că merge zilnic să ia prânzul, a mai fost în Suedia, la o şcoală de vară, dar şi în Albania, unde a vorbit despre descentralizare”, a afirmat acesta.

Marian Vasile, intrigat de demersul democrat-liberalilor

Marian Vasile, vicepresedintele C.J.Timis 2În replică, Marian Vasile se declară intrigat de demersul P.D.-L., în condiţiile în care, spune acesta, “în deplasarile externe există rezultate clare, am făcut lobby pentru Via Carpathia. În alte patru deplasări cu A.R.E. am reuşit să devin prin alegeri preşedintele celei mai importante comisii. La Szeged nu am mers cum spune dumnealui să-mi iau prânzul, ci am făcut un dute-vino în aceeaşi zi la negocierea următorului ciclu de finanţare pentru proiectele pe fonduri europene sau pentru monitorizarea programului transfrontalier România-Ungaria”.

Cât despre afirmaţia că nu a mai fost plimbat de 20 de ani, Marian Vasile menţionează că, din funcţia de manager e la una dintre multinaţionalele timişorene, unde a lucrat cinci ani, a circulat în Europa mai mult decât o face acum.

E dorit sau nu e dorit P.D.L. alături de P.S.D.?

Pe de altă parte, Alin Popoviciu a mai afirmat că la câteva zile de la depunerea acestei solicitări, Marian Vasile l-a contactat telefonic pe preşedintele P.D.-L. Timiş, Constantin Ostaficiuc, „spunându-i  că a discutat cu domnul Robu şi ar fi bine să se apropie mai mult de P.D.-L. pentru că P.S.D. îi toacă din toate punctele de vedere şi relaţia cu colegii de alianţă nu mai poate ţine mult, spunând că s-au gândit să înceapă o colaborare cu P.D.-L.”.

Întrebat dacă a discutat cu Constantin Ostaficiuc pe acest subiect, Marian Vasile a confirmat acest lucru, susţinând că lucrurile nu s-au petrecut chiar sub forma prezentată de Alin Popoviciu: Da, l-am sunat pe domnul Ostaficiuc. În primul rând, că am avut o discuţie informală şi în al doilea rând, nu i-am cerut nimic, poate să confirme acest lucru. I-am spus doar că, având în vedere că întotdeauna am fost imparţial în ceea ce am făcut şi am încercat să fiu echidistant, m-a intrigat această iniţiativă a lor. Mie îmi pare rău că nu spune adevărul. Nu ştiu de unde a cules afirmaţiile astea şi dacă într-adevăr a fost lângă Ostaficiuc când se presupune că am spus aşa ceva. Mă cam îndoiesc că acesta s-a lipit cu telefonul de urechea domnului Popoviciu”, ne-a declarat vicepreşedintele C.J.Timiş.

Pe de altă parte, acesta declară că la nivel de Timiş, între partidele din Uniunea Social-Liberală nu există probleme, deşi la nivel naţional disesnsiunile sunt la ordinea zilei.

Alin Popoviciu acuză P.N.L. Timiş de tentative de racolări printre primarii P.D.-L.

În altă ordine de idei, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Alin Popoviciu a mai dezvăluit că, tot în luna august, la Festivalul Lubeniţei de la Gottlob, Marian Vasile i-ar fi sugerat primarului P.D.-L. din localitatea timişeană, Gheorghe Nastor, să treacă la Partidul Naţional Liberal. Marian Vasile neagă această acuzaţie şi spune că din funcţia de vicepreşedinte al C.J.Timiş trebuie să participe oriunde este invitat, indiferet de culoarea politică a edililor: „Nu i-am făcut nicio propopunere primarului, au fost discuţii relaxate la festivalul lubeniţei. N-am făcut racolări, iar P.N.L. nu face astfel de demersurii. În cazul în care primarii s-ar arăta interesaţi de aşa ceva e altă poveste, dar, până una alta, au un mandat pe care trebuie să-l ducă la capăt”, ne-a declarat acesta.

Print Friendly, PDF & Email