Primarul Timişoarei, după ce s-a anunţat avizarea construirii unui Institut Regional de Oncologie

“Deocamdată, o licărire de speranţă şi nu o mare bucurie”

Nicolae Robu in conferinta de presa (4) Foto PNL Timis“Deocamdată, o licărire de speranţă şi nu o mare bucurie”, aceasta a fost reacţia primarului liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii, care transmite că intenţionează să construiască un institut oncologic regional la Timişoara.

 

“Spun o licărire de speranţă şi nu o mare bucurie – cum spun reprezentanţii PSD –, pentru că, deocamdată, acea clădire nu are nici măcar promişi niciun leu, darămite viraţi pentru reluarea lucrărilor, tot ce s-a întâmplat fiind avizarea favorabilă a proiectului în acest sens, de către Comisia Interministerială de resort”, explică edilu Nicolae Robu.

Adăugând că sunt ani mulţi de când Timişoara asteaptă investiţii guvernamentale pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii sale dedicată serviciilor publice de educaţie şi sănătate, ca, de altfel, şi a celei sportive şi de trafic auto, “a se vedea problema institutului oncologic, a spitalului regional, a stadionului, a sălii polivalente, a bazinului de înot olimpic şi a centurii”.

Nicolae Robu mai spune că a văzut că Guvernul PSD amână mereu sau chiar respinge solicitările legitime ale Primăriei Timişoara, ceea ce a determinat staff-ul Primăriei să aloce fonduri locale substanţiale pentru mai multe obiective, printre acestea numărându-se construcţia unei noi clădiri la Spitalul de Copii, construcţia a trei noi clădiri la Spitalul Municipal, amenajarea la cele mai înalte standarde a unei clădiri existente pentru Clinica de Dermatologie, construcţia unui nou campus şcolar pentru Liceul “Nikolaus Lenau”, construcţia unei noi săli polivalente şi amenajarea unui substitut de centură auto inelul 4.

Primarul mai spune că, după ce de ani de zile, clădirea începută de autorităţi pe Calea Torontalului zace abandonată, ignorată total de Guvern, “avem, acum, o licărire de speranţă. Tot ce pot să sper este că se va merge mai departe şi nu ne vom trezi, din nou, învălmăşiţi de vorbe goale, cum ni s-a întâmplat nouă, timişorenilor, de atâtea şi atâtea ori!

Consiliul interministerial de avizare lucrări publice de interes naţional şi locuinţe a anunţat, ieri, că a avizat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, demararea lucrărilor de construcţie a Institutului Regional de Oncologie Timişoara, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Institutul va funcţiona în imobilul ridicat în urmă cu aproape 15 ani pentru a devenit Spital Municipal, amplasat la ieşirea din Timişoara, pe DN 6, pe o suprafaţă de 5,5 hectare, proprietatea Ministerului Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Timiş.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că institutul va fi dotat cu echipamente de ultimă generaţie şi cu un heliport. Valoarea construcţiei şi dotării unităţii se ridică la 500 de milioane de lei, bani pe care Ministerul Sănătăţii intenţionează să îi obţină în cea mai mare parte din fonduri europene, dar şi de la bugetul de stat şi din sponsorizări. Construcţia ar putea începe anul viitor, în funcţie de accesarea fondurilor, iar durata lucrărilor va fi de cel puţin trei ani.

 

Citeşte şi:

A fost avizată construirea, la Timişoara, a unui Institut Regional de Oncologie

Print Friendly, PDF & Email