Demisii în bloc la Spitalul CFR Timișoara

Zece asistente medicale şi trei infirmiere de la Spitalul CFR din Timişoara şi-au prezentat demisiile, de teamă că s-ar putea infecta cu Covid-19, anunță managerul instituţiei.

 

„Ieri (luni, 30 martie – n.r.) au venit demisiile, astăzi fac adresele. Sunt  ece asistente şi trei infirmiere, nu este vorba de medici, ci doar despre cadre medii şi personal auxiliar. Vom înlocui aceste cadre prin redistribuire şi angajare directă, în conformitate cu ordonanţa”, declară, citat de Agerpres, managerul Spitalului CFR Timişoara, Ciprian Olaru.

Până în acest moment, în respectiva unitate nu a fost semnalat niciun caz de infecție cu noul Coronavirus, dar instituţia este pregătită ca rezervă, în cazul în care capacitatea Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara va fi depăşită de numărul de pacienți cu Covid-19.

Conform așa-numitului „Plan alb” pentru organizarea sistemului spitalicesc în Timiş, Spitalul CFR Timişoara ar urma să preia, împreună cu Spitalele Municipal Lugoj şi Municipal Timişoara, pacienţii critici infectați cu noul Coronavirus. Asta, în faza a doua, adică, atunci, când Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara nu va mai face față. Numai că, potrivit echipei de medici de la Secția ATI I a Spitalului Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul CF iese, de fapt, din această schemă, „fiindcă nu au nici măcar linie de gardă ATI, şi probabil nu au personal instruit în ventilaţia mecanică a pacientului critic”.

 

Print Friendly, PDF & Email