PSD Timiş cere demisia secretarului general al Primăriei Timişoara

ioan.cojocariRecent anunţata decizie a Curţii de Apel Timişoara, care a decis că finanţarea de către Primărie a echipei de fotbal Politehnica Timişoara a fost efectuată în condiţii ilegale, i-a determinat pe reprezentanţii PSD Timiş să îi solicite edilului Nicolae Robu demararea procedurilor vizând schimbarea din funcţie a secretarului instituţiei, Ioan Cojocari.

 

Prin intermediul unui comunicat transmis vineri, după anunţarea deciziei Curţii de Apel Timişoara care a stabilit că finanţarea de către Primărie a echipei Poli Timişoara a fost efectuată în condiţii ilegale, reprezentanţii PSD Timiş îi solicită primarului Nicolae Robu eliberarea din funcţie a secretarului instituţiei, Ioan Cojocari.

„Decizia Curţii de Apel Timişoara, care spune că finanţarea echipei de fotbal Politehnica Timişoara, patronată de Marian Iancu, a fost ilegală, nu poate rămâne fără urmări”, este precizat în comunicatul semnat de reprezentanţii PSD Timiş. Aceştia menţionează că, în urma avizului de legalitate dat de secretarul Primăriei, Ioan Cojocari, Municipalitatea a fost prejudiciată cu 31,6 milioane de lei, sumă provenită din bani publici:

„Vorbim în acest caz despre o sumă importantă de bani, 31, 6 milioane de lei, bani publici, care au plecat către echipa lui Marian Iancu după un aviz de legalitate dat de secretarul Primăriei Municipiului Timişoara, Ioan Cojocari, şi votul unei părţi a consilierilor locali de la acea vreme”, este precizat în respectivul comunicat. În cuprinsul căruia se menţionează şi că, încă din perioada respectivă, consilierii PSD ar fi atenţionat asupra ilegalităţii finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara de către Primărie, refuzând să valideze decizia de finanţare prin acordarea votului lor.

„Îi solicităm primarului Timişoarei, Nicolae Robu, să înceapă demersurile legale pentru eliberarea din funcţie a secretarului Primăriei, Ioan Cojocari, cel care se face, în mare măsură, vinovat pentru această finanţare ilegală”, se solicită în comunicatul semnat de către reprezentanţii PSD Timiş.

În documentul citat se face referire şi la faptul că, în perioada vizată de raportul Camerei de Conturi a judeţului Timiş, actualul edil Nicolae Robu era senator PNL şi preşedinte al PNL Timiş. Calitate din care, este precizat în comunicat, acesta „făcea presiuni asupra consilierilor din partidul dumnealui pentru a da vot pozitiv finanţării ilegale a Politehnicii Timişoara”.

„De asemenea, PSD îi solicită primarului Nicolae Robu să considere prioritară recuperarea prejudiciului şi să acţioneze în consecinţă”, este menţionat în finalul comunicatului transmis, vineri, de reprezentanţii PSD Timiş.

Print Friendly, PDF & Email