Delegație a CJ Timiș, la Novi Sad, în schimb de experiență pentru organizarea Capitalei Culturale

Foto: CJ Timiş

Novi Sad a deschis oficial anul Capitalei Europene a Culturii 2022. O delegație a Consiliului Judeţean Timiș a fost în schimb de experiență în perspectiva organizării, în 20023, a Capitalei Culturale Europene la Timişoara.

 

O delegaţie a Consiliului Județean Timiș, condusă de administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile, a fost într-un schimb de experiență și de bune practici la Novi Sad, în perspectiva anului 2023, când Timișoara va deține, la rândul ei, titlul de Capitală Europeană a Culturii. Marian Vasile a fost însoțit de membri ai aparatului de specialitate implicați în activități de promovare a turismului.

Reprezentanții CJ Timiş au discutat cu membri ai delegațiilor UE, Comisiei Europene, Ministerului Culturii și Guvernului Serbiei, cât și cu oficialități locale și ale provinciei.

Consiliul Județean Timiş este unul dintre cei trei parteneri finanțatori, cu un angajament de cel puțin cinci milioane euro, „cât și un puternic susținător al proiectului, succesul acestuia însemnând un câștig pentru întregul județ”, transmit oficialii CJ Timiş.

Marian Vasile declară că experiența de la fața locului și discuțiile cu organizatorii, la cald, chiar după ce au pus la punct ultimele detalii, sunt importante pentru oricine dorește să evite greșelile și să preia exemple de bună practică. „Am lansat autorităților provinciei o invitație, cu șanse foarte mari să se concretizeze, pentru intensificarea colaborării, în special pe cultură, care să culmineze cu un eveniment, în decembrie 2022, organizat de CJ Timiș. Este un moment unic și foarte important în istoria euroregiunii, pentru că avem două capitale europene ale culturii foarte apropiate din punct de vedere spațial și temporal, acest fapt conducând la amplificarea unității, prosperității și evoluției comune a comunităților noastre”, mai spune Marian Vasile.

 

Print Friendly, PDF & Email