De 20 de ani, ”Un radio pentru Timişoara”!

Logo West City RadioÎn urmă cu două decenii, în 24 ianuarie 1995, intra în emisie Radio Vest, primul post privat de radio din partea de vest a României şi unul dintre primele din ţară autorizate oficial. Între 1995 şi 2000, numărul licenţelor locale de radio pentru Timişoara au crescut exponenţial, în prezent, oraşul de pe Bega având numai puţin de 16 posturi de radio.

Din 2005, odată cu procesul de rebranding, West City Radio a rămas singurul post 100% local, cu un format special conceput pentru satisfacerea nevoii de informaţii şi entertainment a timişorenilor.

 

De 20 de ani, “O alternativă în peisajul audio timişorean”

În percepţia generală, West City Radio reprezintă alegerea de suflet a ascultătorului timişorean, datorită faptului că este prima staţie locală şi aparţine, de douăzeci de ani, integral, spiritului comunităţii. Aplecarea constantă asupra nevoilor specifice ale ascultătorilor şi muzica de calitate difuzată reprezintă elemente-cheie de diferenţiere, în raport cu toate celelalte posturi de radio care pot fi recepţionate pe teritoriul oraşului. Spre deosebire de marile reţele naţionale de radio, prezente în Timişoara, care împart acelaşi segment de ascultători (relativ tânar şi, în mod special, din mediul studenţesc), West City Radio apare ca o alternativă la lipsa de informaţii ancorate în realitatea cotidiană din imediata apropiere, muzica de tip heavy rotation şi la moderaţia şablonizată. Alternativa este marcată şi de plaja de produse speciale oferită – emisiuni tematice, rubrici dedicate, ore exacte personalizate, interviuri comerciale, care  asigură o informare continuă a timişorenilor în legătură cu actualitatea economică locală. Aceste produse speciale de promovare constituie argumentul exclusiv, pe care doar un post de radio local îl poate oferi în materie de  publicitate.

De 20 de ani, “Un radio de caracter”

Deviza asumată fără compromisuri încă din primul minut de emisie: “fără politică, fără cancan-uri şi ştiri senzaţionale” reprezintă fundamentul pe care West City Radio şi-a format, în timp, un public fidel şi dedicat. West City Radio înseamnă corectitudine, obiectivitate, echidistanţă şi verticalitate – o legătură susţinută, continuă şi nemijlocită, cu tot ceea ce intră în sfera imediată de interes a acestui public: emisiuni interactive şi programe care respectă preocupările cotidiene, temele curente ale vieţii de fiecare zi, gustul şi spiritul timişorenilor, marcate, deopotrivă, de un conservatorism pozitiv, dar şi de amplă deschidere inter şi multiculturală.

De 20 de ani “Împreună zi de zi”

Echipa West  City Radio este conştientă că, în toţi aceşti 20 ani, eforturile noastre nu ar fi însemnat nimic fără dragostea, ataşamentul şi solidaritatea publicului timişorean.

”Spiritul Timişoarei” a fost cel care ne-a susţinut  mereu şi necondiţionat, ne-a ajutat să ne continuăm munca, în ciuda concurenţei acerbe, în ciuda crizei economice şi a adversităţilor  de tot felul şi ne-a aratat fără tăgadă, că am fost, suntem  şi vom fi „Radioul  de  suflet al timişorenilor!”

Print Friendly, PDF & Email