De 1 Decembrie, peste 250 de timișoreni vor cina la familii necunoscute lor, într-un experiment de socializare

Foto: Arhivă personală Samuel Dominic Fritz

Peste 250 de timișoreni au răspuns provocării lansate de Dominic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoarei, de a sărbători Ziua Națională a României împreună cu alți timișoreni necunoscuți lor. Acest gen de eveniment nu a mai fost realizat până acum în țara noastră la aceste dimensiuni.

 

„Timișoara trebuie să redevină o comunitate, iar piatra de temelie a oricărei comunități e încrederea. Vrem să o reclădim pas cu pas, atât cea între oameni, cât și între oameni și instituții. Prin faptul că reușim să aducem la aceeași masă oameni care nu se cunosc între ei, dar care au speranța că Timișoara și România se pot transforma, îmi dă, la rândul meu, încrederea că împreună vom produce schimbarea adevărată”, declară Dominic Fritz.

Înscrierile pentru eveniment s-au încheiat la începutul acestei săptămâni, iar echipa de organizare anunţă că a repartizat în aceste zile oaspeții pe care fiecare gazdă îi va primi: „Am stat câteva ore bune să-i alocăm pe toți cei înscriși ca oaspeți la peste 50 de familii din toată Timișoara, care vor găzdui o masă la ei acasă duminica aceasta. Cel mai mic participant are 2 ani, cea mai în vârstă are 85.”

Cinele vor începe pe 1 Decembrie, în jurul orei 18, iar Dominic Fritz și o parte dintre participanți vor posta impresiile lor pe paginile de Facebook și respectiv pe Instagram, folosind hash-tag-urile #TimișoaraLaMasă #DominicPrimar #Împreună2020.

„Așa vrem să construim viitorul acestui oraș: cu deschidere și curiozitate, ascultând poveștile celorlalți, cu încredere și bunăvoință, implicând toate generațiile, de la om la om. Abia aștept să primesc și la mine acasă patru timișoreni pe care încă nu-i cunosc”, a mai adăugat Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email