„Dar din dar”, campanie de susținere a familiilor defavorizate din Banat

Foto: Asociația Acasă în Banat

Mai multe familii aflate în pragul sărăciei, din mediul rural din județele Timiș și Caraș-Severin, vor primi pachete cu alimente neperisabile, legume și fructe, dar și produse de igienă, în cadrul unei campanii a Asociației Acasă în Banat.

 

Asociația Acasă în Banat anunță că demarează o campanie de susținere a familiilor defavorizate, aflate într-o situație extrem de dificilă în această perioadă generată de epidemia de Coronavirus. E vorba despre persoane care se află în șomaj, cărora le-au scăzut veniturile sau care nu au pe nimeni care să le dea o mână de ajutor.

Am primit foarte multe semnale că în zona rurală sunt foarte multe familii care au ajuns în situații extreme, fără venituri sau cu venituri mult reduse. De asemenea, sunt bătrâni care nu se mai descurcă în perioada asta și au ajuns la limita sărăciei. Așadar, am decis să intervenim, să dăm o mână de ajutor acestor familii”, spune Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Pachetele vor conține legume și fructe, cozonac, conserve, produse de bază și produse de igienă, săpun și detergenți. În limita posibilităților, Asociația va încerca să ofere familiilor și măști de protecție. Campania este susținută de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura, prin fondul „Solidari în fața Covid-19”.

Ne-am consultat cu partenerii noștri din ONG-uri și i-am întrebat cum arată izolarea în centrele pentru oamenii străzii, pentru victime ale violenței în familie sau pentru cei din rural care se bazau pe venituri din munca zilieră şi care azi nu mai pot ieși din case sau nu mai exista activități de munca care sa le solicite serviciile. Știm că urmează o perioadă și mai grea pentru comunitățile vulnerabile și am decis să ne unim forțele și să venim în sprijinul celor mai vulnerabili dintre noi”, declară Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara.

Persoanele fizice pot ajuta prin donarea de alimente neperisabile ambalate. Persoanele juridice pot face sponsorizări constând în alimente aflate în termen de valabilitate. Toate donațiile se vor face cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială.

De asemenea, se pot face donații în contul Asociației în Banat, menționând numele campaniei: Dar din Dar. Donații în lei: RO26BTRLRONCRT0P53069801.Donații în euro: RO11BTRLEURCRT0P53069801. SWIFT/BIC: BTRLRO22 sau PayPal: acasainbanat@gmail.com.

Print Friendly, PDF & Email