„Dansând în noapte”, pe scena Teatrului Maghiar din Timișoara

Teatrul Maghiar din Timişoara pune, azi, în scenă musicalul „Dansând în noapte”, un spectacol ce-și provoacă publicul la emoții extreme, la reflecții profunde și îi propune o experiență teatrală aparte.

 

Musicalul Dansând în noapte, regizat de Kocsárdi Levente, pe muzica lui Vlaicu Golcea, o prezintă pe Selma, o imigrantă îndrăgostită de muzică, în America anilor `60. Textul de spectacol este bazat pe scenariul filmului Dancer in the Dark al lui Lars von Trier. Mamă iubitoare, bună prietenă, eternă visătoare, Selma va fi înghițită de construcția putredă a banilor și intereselor. Spectacolul pune întrebări despre infailibilitatea sistemului juridic, visul american și limitele noastre umane.

Scenariul filmului a fost adaptat pentru musical de către Patrick Ellsworth, din Statele Unite. Dancer in the Dark se joacă în diverse forme teatrale în toată Europa: în 2017 a fost pus în scenă în varianta musical la Rio de Janeiro, fiind în pregătire și un spectacol muzical la Londra.

La Timișoara, Selma este interpretată de Magyari Etelka, iar din distribuție fac parte, ca actori invitați din Ungaria, Csoma Judit și Horányi László, alături de actorii Teatrului  Maghiar „Csiky Gergely”, din Timișoara: Balázs Attila, Szilasi Eszter Júlia, Kiss Attila, Aszalos Géza, Vass Richárd, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Mátyas Zsolt Imre, Tar Mónika, Molnár Bence, Lukács Szilárd, Mihály Csongor și Molnos András Csaba, și copiii Makkai Gergő și Lázár Dávid.

Echipa de creatori îi reunește pe și arhitectul Mihai Donici, care a realizat decorul, pe designerul Mihaela Crețescu (costume), Cristina Lilienfeld (coregrafa) şi Uțu Pascu (asistență sound design).

Spectacolul va fi jucat azi de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Maghiar va fi jucat şi va avea traducere în română prin supratitrare și prin cască.

Print Friendly, PDF & Email