Dansând în căutarea formei amintirii

Riki von Falken performanceLa Teatrul German de Stat din Timișoara are loc în această seară, de la ora 19.30, spectacolul de dans cu Riki von Falken – „One more than one”. Un eveniment organizat cu sprijinul Goethe-Institut și al Ministerului Afacerilor Externe a Republicii Federale Germania.

„One more than one” a constituit în anul 2003 finalul legendarei trilogii de azi a lui Riki von Falken, în care ea se ocupă de procesarea propriilor experiențe, ale confruntărilor și a felului de a interacționa cu viața, cu abandonul și cu moartea. „În acest performance coregrafa se află în căutarea formei amintirii. Pierderea celuilalt a fost interiorizată. Viața schimbată își urmează cursul. Amintirea rămâne, însoțește și modifică gândirea, lucrează în și prin corp. Acum această perioadă a luat sfârșit” anunţă Centrul Cultural German Timişoara, într-un comunicat de presă remis redacţiei. Reconstituirea după 11 ani le oferă coregrafei din Berlin și spectatorilor posibilitatea de a revedea și de a redescoperi „One more than one” dintr-o perspectivă actuală, deoarece contextul e diferit.

Evenimentul este finanțat de Nationale Performance Netz Gastspielförderung Tanz International din fonduri ale delegatului Guvernului Federal pentru Cultură și Mass-media printr-o decizie a Parlamentului german.

Print Friendly, PDF & Email