Dans multietnic, la Timişoara

Festivalul etniilor Timisoara 2013O nouă ediţie a Festivalului etniilor va începe la Timişoara, la finalul acestei săptămâni.

 

Festivalul etniilor, un eveniment organizat de Centrul de Cultură şi Artă Timiş, va avea lod duminică, 1 iunie, de la ora 15. Nașii ediţiei din acest an, a 14-a, vor fi reprezentanții etniei bulgare, care vor îşi întâmpina oaspeţii în curtea gospodăriei de la Căpâlnaș, din incinta Muzeului Satului. Iubitorilor de folclor și de port popular le este promisă, de către organizatori, o paradă tradițională oferită de toate minoritățile prezente.

Festivitatea va fi deschisă de Fanfara din Recaș, iar pe scena Muzeului Satului din Timişoara va evolua ansamblul profesionist „Timișul”, cu interpretă de muzică populară Elena Jurjescu. 

Minoritățile vor fi prezente cu un număr important de ansambluri. Din partea maghiarilor va veni ansamblul Butykos, din Dumbrăvița, bulgarii vor fi reprezentaţi de Slaviaka, din Timișoara, și Palucenka, din Dudeștii Vechi, germanii – Banater Rosmarein, din Timișoara, și ansamblul de copii Hanschen Klein, sârbii – Sveti Nicola, din Diniaș, cehii – Modracek, din Sfânta Elena (judeţul Caraș-Severin), ucrainenii – Moloda Nadla, din Soca, și Kalena, din Știuca, evreii – formația de copii Shalom, din Timișoara, rromii – Trandafirul, din Măguri, slovacii – Datelinka, din Bihor, italienii – de ansamblul din Forgaria Friuli, și va mai veni, de asemenea, un grup de recitatori din Liebling.

Print Friendly, PDF & Email