Daniela Rațiu lansează poezii în “Staniol”

Cel mai recent volum de poezie al scriitoarei Daniela Raţiu, “Staniol”, este desemnat, la librăria La două bufniţe, cartea lunii ianuarie.

 

Daniela Raţiu îşi va lansa la librăria La două bufniţe cel mai nou volum de poezie, Staniol, apărut în 2018, la editura Charmides. Evenimentul va avea loc miercuri, 23 ianuarie, de la ora 18. Invitați, alături de autoare, sunt Simona Constantinovici, Borco Ilin și Robert Șerban. Lansarea volumului, desemnat cartea lunii ianuarie la Bufnițe, va fi urmată de o sesiune de autografe

Daniela Raţiu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Societăţii Culturale Ariergarda Timişoara și a Societății Timișoara. A debutat cu poezie, în volumul Ciorap cu firul dus, la editura Marineasa Timişoara. A publicat romanele Ochelari de damă, editura Brumar, şi In Vitro, editura Cartea Româneasca, Bucureşti, şi, în 2016, volumul de teatru Măcelarul îi citea pe ruși, la editura Tracus Arte. A publicat, de asemenea, în volume colective, şi anume în Dialogul religiilor în Europa Unită și Je suis Charlie? Regândirea libertății în Europa Multiculturală, Editura Adenium, Iași, Cartea străzii Eugeniu de Savoya și Strada Augustin Pacha – Curţi interioare, Editura Brumar, proiecte Ariergarda, Poeţi din Banat. Cele mai frumoase poezii și în Antologia de poezii a Cenaclului Pavel Dan, Editura Brumar.

Daniela Rațiu este co-scenarist al proiectului Pauker aflat pe lista de finaliști ai Concursului HBO de scenarii – Episodul 1, 2015. A participat în proiectul internaţional de teatru Women on The Brink, un proiect al Companiei de teatru Quinnes Stellar Edinburgh, Scoţia, Compania de teatru Imago, din Montreal, Canada, şi Teatrul Naţional Timişoara.

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalistica şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii de Vest şi licențiată în Drept a Facultății de Drept a Universităţii Tibiscus Timișoara. Este masterand la Facultatea de Arte a Universității de Vest Timișoara, la Secția Foto-Video.

Daniela Rațiu este jurnalist freelancer și a lucrat la Ziua – Ediţia de Vest și Evenimentul zilei – Ediţia de Vest, iar acum este producător TV şi coordonator al UVT TV.

 

Print Friendly, PDF & Email