Daniela Mariș, PNL Timişoara: „Guvernul sacrifică, pentru interese politice, calitatea actului medical”

Organizația Femeilor Liberale Timișoara solicită revizuirea legii care reglementează acordarea sporurilor angajaților din sistemul medical, act ce a generat o serie de inechități salariale.

 

O parte importantă a salariaților din sistemul sanitar – biologi, biochimişti, farmacişti, moaşe, infirmieri, personal TESA și de asistență socială – sunt discriminați de Regulamentului-cadru la Legea nr. 153/2017, care le-a cauzat pierderi de venituri cuprinse între 300 şi 1.700 de lei, în urma adoptării noului regulament, fapt care pune în pericol calitatea actului medical și a echipei medicale din care fac parte, atrage atenţia președintele OFL Timișoara, Daniela Mariș.

Aceasta mai spune că povara de a găsi soluții și de a compensa diferențele de nivel salarial a căzut pe fiecare unitate medicală în parte și indirect, dar implicit, pe fiecare cetățean bolnav, fapt care „ne dovedește, din nou, lipsa de competență a acestui Guvern, dispus să sacrifice pentru interesele politice, calitatea actului medical”.

Daniela Mariş atrage atenţia că acest mod de redistribuire a bugetelor salariale lasă loc de acțiuni discriminatorii între spitale, situaţia care este îndreptată împotriva intereselor bolnavilor.

Daniela Mariş declară că, încă odată, s-a demonstrat că promulgarea legilor fără un studiu de impact conduce la nemulțumiri și proteste în rândul cetățenilor afectați, care în loc să își exercite profesia, sunt nevoiți să iasă în stradă pentru drepturile lor. Şi spune că speră ca Ministerul Sănătății să găsească soluția optimă de rezolvare a problemelor generate în acest sistem.

Print Friendly, PDF & Email