Daniel Funeriu: „Orașul cu parcul rozelor n-are nevoie de încă trei trandafiri pesediști!”

Daniel FuneriuFostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, şi-a depus, luni, candidatura din partea Partidului Mişcarea Populară pentru postul de deputat în Colegiul electoral 3 Timişoara. Avertizând că „Orașul cu parcul rozelor n-are nevoie de încă trei trandafiri pesediști!”.

 

Daniel Funeriu a ajuns la Biroul Electoral Judeţean Timiş cu doar câteva minute înaintea candidatului PSD pentru acelaşi post, Florin Bîrsăşteanu, cei doi întâlnindu-se. „Este o veste proastă pentru PSD candidatura mea la aceste alegeri”, a declarat Daniel Funeriu după ce şi-a depus candidatura şi după ce l-a salutat pe contracandidatul său social-democrat.

Tot luni, camdidadtul PMP a făcut, pe reţeaua de socializare Facebook, un apel pentru o campanie electorală pozitivă şi i-a invitat pe candidaţii „non-PSD” să semneze un protocol: „Am fost marcat «om la om» de candidatul PSD. Îi invit pe susţinătorii mei să facem o campanie pozitivă. Îi invit pe toţi oamenii de dreapta din Timişoara să se alăture acestei campanii, pentru a învinge PSD. Aceasta este veritabila candidatură de dreapta şi anti-PSD. Îi invit pe toţi candidaţii non-PSD să semnăm un Protocol pentru Alegeri Curate, astfel încât să prevenim furtul electoral cu care ne-a obişnuit PSD. Candidatul PSD este din Teleorman, sper că nu va veni cu domnul Dragnea de mână”. În context, Daniel Funeriu a mai spus că cel mai bun mesaj este: „Orașul cu parcul rozelor n-are nevoie de încă trei trandafiri pesediști!”

Cu câteva zile înainte de a ajunge la Timişoara, Daniel Funeriu le cerea tuturor partidelor anti-PSD să facă un prim pas pentru colaborare şi să încheie un aşa-numit Protocol pentru Alegeri Corecte şi anunţa că va propune ca partidele din Timișoara să fie primele care semnează acest Protocol pentru Alegeri Corecte.

La Biroul Electoral Judeţean Timiş şi-au mai depus candidaturile pentru postul de deputat în Colegiul electoral 3 Timişoara Viorel Coifan, din partea PNL, Ciprian Mihok, de la PNŢCD, Florin Bîrsăşteanu, de la PSD, Balint Petrescu, de la PDL, şi Florian Zanfir, din partea PPDD.

Alegerile parlamentare parţiale în Colegiul electoral 3 Timişoara vor avea loc în 25 mai după ce ocupantul acestui post, fostul ministru PC al Turismului, Maria Grapini, a demisionat pentru a candida la alegerile europarlamentare din 25 mai din partea Alianţei PSD-PC-UNPR.

Print Friendly, PDF & Email