Daniel Funeriu, la Timişoara: “Cer tuturor partidelor anti-P.S.D. să încheie Protocolul pentru Alegeri Corecte”

“Vom bate P.S.D., aşa cum Poli a bătut-o pe Celtic, în 1980”

Daniel-FuneriuPregătit să intre în campania electorală pentru alegerile parlamentare parţiale, Daniel Funeriu le cere tuturor partidelor anti-P.S.D. să facă un prim pas pentru colaborare şi să încheie un aşa-numit Protocol pentru Alegeri Corecte.

 

Ajuns la Timişoara, unde îşi pregăteşte intrarea, din partea Partidului Mişcarea Populară, în competiţia electorală pentru ocuparea funcţiei de deputat al Colegiului III Timişoara, fostul consilier prezidenţial şi fost ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, le solicită “partidelor anti-P.S.D.” să încheie Protocolul pentru Alegeri Corecte. “P.S.D. are furtul electoral în sânge. Cer tuturor partidelor anti-P.S.D. (în special, P.M.P., F.C., P.N.L., P.D.L., P.N.Ţ.C.D.) să facă un prim pas: Protocolul pentru Alegeri Corecte”, declară Daniel Funeriu.

În viziunea sa, acest pact ar trebui să conțină patru angajamente care vizează acțiuni comune în secțiile de vot și în afara lor, pentru a împiedica furtul la urne al celor de la P.S.D., conturi de campanie transparente, desemnarea unei echipe de coordonare la nivel ethnic şi, nu în ultimul rând, împiedicarea mituirii electoratului vulnerabil.
Din păcate nici marea (P.M.P., P.N.Ţ.C.D., P.N.L., P.D.L., F.C., N.R.), nici mica (P.M.P., F.C.) uniune a dreptei nu s-a putut realiza înainte de europarlamentare. Din multe motive, nu numai frecvent invocatul «orgoliu». Chiar dacă rămânem concurenți e clar că ne unește lupta împotriva furtului instituționalizat practicat de P.S.D.”, mai spune Daniel Funeriu.
Acesta anunţă că, în cadrul vizitei sale la Timişoara, care a început în după-amiaza aceasta, va propune ca partidele anti-P.S.D. din Timișoara să fie primele care semnează acest Protocol pentru Alegeri Corecte, mai ales că se apropie și alegerile parțiale în colegiul III Timişoara. “Și un mic mesaj pentru susținătorii mei: facem o campanie frumoasă, senină, destinsă și cu bun simț și îi batem. Așa cum Poli a bătut-o pe Celtic, în 1980 (am fost la meci!)”, dă asigurără Daniel Funeriu.

Print Friendly, PDF & Email