Daniel Funeriu, conferinţă la UVT, despre himerele din Educaţie

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, va conferenţia la Universitatea de Vest din Timişoara, pe tema “Himere în educație”.

 

Evenimentul, organizat în seria de conferințe dedicate popularizării științei „Conectați la viitor”, va avea loc marți, 15 noiembrie, de la ora 18, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara. Conferinţa va fi moderată de conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu.

Daniel Funeriu a părăsit România în 1988, la 17 ani. După ce a terminat studii de chimie, ca șef de promoție la Universitatea din Strasbourg, și un doctorat în chimie supramoleculară cu J.-M. Lehn, laureat al premiului Nobel, a condus cercetări în SUA, Japonia și Germania.

S-a întors în România în 2009 ca ministru al Educației (decembrie 2009 – februarie 2012, postură din care a elaborat Legea 1/2011 a educației naționale, salutată la acea vreme de Comisia Europeană. În mandatul său a introdus supravegherea video a examenelor, a început lupta împotriva plagiatului, a introdus învățământul obligatoriu la 6 ani prin clasa pregătitoare, a clasificat universitățile și ierarhizat programele de studii, a introdus învățământul dual după modelul german precum și săptămâna Școala Altfel. În prezent este consultant de înalt nivel din partea Comisiei Europene pe lângă Guvernul Republicii Moldova, asistând cabinetul de la Chişinău în implementarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Conferinţa susţinută la Timişoara este inclusă în Programul Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, finanțat de Primăria Timișoara, prin Centrul de Proiecte, şi cofinanțat de Consiliul Județean Timiș. Acest eveniment este organizat cu sprijinul partenerului CTP România.

Articol publicat şi în Puterea a Cincea.

 

Print Friendly, PDF & Email