Deputatul P.D.L. de Timiș Alin Popoviciu:

„Daniel Chițoiu a fost salvat de începerea urmăririi penale la dorința premierului Victor Ponta”

Deputatul P.D.L. de Timiș Alin Popoviciu spune că textul moțiunii de cenzură intitulată „Ponta 3 – România fără viitor”, pe care P.D.L. se pregătește să o depună, este gata, fiind semnat deja de peste 90 de parlamentari din Opoziţie.

Alin Popoviciu cu sigla PDL in spate 2În ceea ce privește o posibilă susținere a moțiunii de cenzură de către parlamentarii P.N.L., cărora, printr-o solicitare adresată public săptămâna trecută, deputatul P.D.L. Andreea Paul le-a solicitat să se decidă dacă se află la putere sau în opoziție, Alin Popoviciu a opinat că aceștia nu vor semna moțiunea, pe motiv că au fost condiționați în acest sens de foștii colegi de alianță electorală din P.S.D.: „Dacă semnează moțiunea, oamenii lor din deconcentrate dispar. Dar nu poți fi și la putere, și în opoziție în același timp”.

Despre votul de săptămâna trecută din Parlament, prin care a fost respinsă ridicarea imunității în cazul fostului ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu, blocându-se astfel începerea urmăririi penale, deputatul Alin Popoviciu l-a acuzat pe premierul Victor Ponta de ipocrizie și lașitate, precizând că, pe toată durata exercitării votului, care a fost secret, premierul a rămas alături de grupul parlamentar al P.S.D., fără să își exercite însă dreptul de vot. „Premierul Victor Ponta a stat ascuns, nu a votat”, spune Alin Popoviciu, opinând că „dacă Ponta ar fi avut curaj și nu ar fi avut nimic de ascuns, ar fi trebuit să voteze primul și să le arate tuturor parlamentarilor cum votează”.

Alin Popoviciu mai spune că fostul ministru Chițoiu a fost salvat de P.S.D. și de o parte din deputații P.N.L. O parte dintre aceştia, acuză deputatul democrat-liberal, ar fi nesocotit opțiunea anunțată public de liderul P.N.L., din care rezulta că parlamentarii acestui grup vor vota în favoarea încuviințării urmăririi penale. „Autoritatea lui Crin Antonescu e contestată și subminată din interior”, mai spune Alin Popoviciu, care consideră că „Daniel Chițoiu a fost salvat pentru că Victor Ponta a dorit să îl salveze, întrucât ordonanța care purta semnătura fostului ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu, pentru care acesta este incriminat de către procurorii D.N.A., era un act făcut pentru un grup de interese, care nu are nicio legătură cu ce ne dorim noi pentru România. (…) Chițoiu s-a luptat pentru a-și aduce la putere propriul grup de interese”.

Faptul că D.N.A. a cerut votul în comisiile parlamentare în ceea ce privește cazul de la A.S.F., mai spune deputatul P.D.L., este pentru că procurorii D.N.A. aveau dovezi că sunt parlamentari care au primit bani ca sa voteze așa cum s-a votat.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Redacţia Timpolis, timpolis@online.ro