Dan Popa, co-președinte PNL Timiș: „Nominalizarea lui MRU la conducerea SIE, o picătură care umple paharul în coaliția de la guvernare”

Dan Popa (2) Foto PNL TimisO tensionare marcată a situației din actuala coaliție de guvernare se va înregistra zilele viitoare, pe fondul nominalizării  la conducerea SIE a lui Mihai Răzvan Ungureanu, anticipează co-președintele PNL Timiș, Dan Popa. “Săptămâna ce vine veți vedea lucruri interesante în politica națională”, anticipează acesta.

 

Co-președintele PNL Timiș, Dan Popa, spune că nominalizare lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE va reprezenta un prilej generator de mari dispute în rândul actualei majorități politice de la guvernare. Și aceasta în condițiile în care actualul premier interimar Gabriel Oprea a anunțat deja că UNPR va susține nominalizarea făcută de către președintele Klaus Iohannis. „Săptămâna ce vine veți vedea lucruri interesante în politica națională”, anticipează Dan Popa, precizând că apariția unei schisme în actuala coaliție este previzibilă. Adăugând că anticipează că această nominalizare se va bucura de susținerea necesară în Parlament, pentru a trece.

Dan Popa a mai opinat și că nominalizarea la conducerea SIE a lui Mihai Răzvan Ungureanu, chiar dacă nu va duce la disoluția actualei coaliții de guvernare, va acționa pe principiul picăturii care va umple paharul. Și a atenționat că va fi interesant de urmărit atât modul în care se va derula votul, cât și poziția premierului Victor Ponta față de acest subiect, în situația în care acesta va decide să se întoarcă rapid în țară.

Și celălalt co-președinte al PNL Timiș, Nicolae Robu, anticipează că propunerea președintelui va trece la vot în Parlament.

Print Friendly, PDF & Email