“Daddy”, în premieră la Naţionalul timişorean

Un spectacol despre alegeri, despre relații posibile și imposibile

Daddy Foto Adi PiclisanUn spectacol despre alegeri, despre relații posibile și imposibile, „bune” și „greșite”, Daddy, noua premieră a Teatrului Național spune, fără să judece și fără să dea verdicte, o poveste despre oameni, pur și simplu, cu emoțiile și derapajele pe care, într-un fel sau altul le are și le trăiește fiecare din noi.

Autoarea textului, Anne Habermehl, o tânără scriitoare din noul val de dramaturgi germani, născută în 1981, în Heilbronn. A studiat Scriere scenică la Universitatea de Arte din Berlin. Piesele ei au o sensibilitate aparte, care se poate accesa la simpla lectură, dar și în spectacolele pe care Anne Habermehl mai nou le și face pe textele ei. Daddy, Narbengelände, Luft aus Stein, Letztes Teritorium sunt câteva din titlurile pe care le semnează. Prima dintre ele fost recent tradusă și în limba română. Anne Habermehl dezvăluie faptul că în spatele personajelor sale se află „câțiva oameni reali”, dar că e la fel de adevărat cu nu le-a preluat acestora biografiile ca atare, ci că a construit din poveștile lor de viață destine teatrale.

Daddy este citit scenic de regizorul Mihaela Lichiardopol, în scenografia concepută de Lucian Lichiardopol (decoruri) și Dorothea Iordănescu (costume), ca și în spațiul sonor al lui Adrian Mardan. Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Ion Rizea, Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu, Mălina Manovici și Călin Stanciu jr.

Premiera spectacolului este programată azi, de la ora 19, la Studio Uţu Strugari.

Print Friendly, PDF & Email