Curtea de Apel Timişoara mai judecă doar cauzele urgente

De azi până în 31 martie, Curtea de Apel Timişoara suspendă activitatea de judecată pentru toate cauzele aflate pe rol, cu excepţia cauzelor urgente.

 

Anunţul a fost făcut de Biroul de presă al Curţii de Apel Timişoara, în contextul măsurilor de prevenire a extinderii infecţiilor cu noul Coronavirus. Excepţi de la această măsură vor face cauzele urgente, precizate pe fiecare materie, astfel:

  • Secţia I civilă: cauzele care vizează adopţia, plasament, majorări alocaţie, încredinţări, reîncredinţări şi orice alte dosare vizând interesul superior al minorului.
  • Secţia a II-a civilă: ordonanţele preşedenţiale, măsurile asigurătorii şi suspendarea executării hotărârilor.
  • Secţia Litigii de muncă şi asigurări sociale: ordonanţele președențiale, acţiunile în suspendarea grevei şi măsurile asigurătorii.
  • Secţia Contencios administrativ şi fiscal: ordonanţele preşedenţiale, achiziţiile publice, cazurile de suspendare executare act administrativ şi custodie publică.
  • Secţia Penală: cauzele care vizează măsurile preventive sau în care au fost dispuse măsurile preventive şi cele referitoare la infracţiuni în privinţa cărora urmează a se împlini termenul de prescripţie a răspunderii penale.

Cauzele care se judecă de urgenţă vor fi afişate săptămânal pe pagina de internet a instanţei şi la intrarea în incinta Palatului Dicasterial, transmit reprezentanţii CAT. Celelalte cauze nu se vor judeca, chiar dacă au fixate termen de judecată în luna martie, urmând a se acorda noi termene de judecată începând cu luna aprilie 2020, cu înştiinţarea  în timp util a părţilor şi participanţilor.

Tot de azi, până în 31 martie inclusiv, se suspendă programul de lucru cu publicul la Compartimentele Arhivă şi Registratură, precum şi la Biroul de Relaţii cu Publicul din cadrul Curţii de Apel Timişoara. Transmiterea tuturor petiţiilor/cererilor se va realiza doar prin intermediul poştei electronice, fax sau poştă.

În plus, de vineri, 13 martie, accesul în incinta Palatului Dicasterial va fi interzis, cu excepţia părţilor şi participanţilor din dosarele urgente şi afişate săptămânal pe pagina de internet a instanţei şi la intrarea în incinta Palatului Dicasterial.

 

Print Friendly, PDF & Email