Curse de pe Aeroportul Timişoara, anulate din cauza vremii nefavorabile

Duminică, 10 decembrie, mai multe zboruri care urmau să decoleze de pe Aeroportul Internațional Timișoara ori să aterizeze aici au fost afectate de condițiile meteo nefavorabile produse în toată Europa, în special în Marea Britanie, Germania și Olanda. Mai multe aeroporturi au fost închise, iar pasagerii au fost redirecționați spre alte zboruri, îndată ce vremea a permis reluarea traficului aerian.

 

Până în prezent, anunţă oficialii Aeroportului Internațional Timișoara, au fost anulate şapte zboruri:

cursa W3526 Eindhoven-Timișoara (cu decolare programată din Eindhoven la ora 14.50 – aterizare programată la Timișoara ora 16.50).

cursa LH1662 München-Timișoara (decolare München ora 20.35 – aterizare Timișoara ora 23.05), dar și cursa retur LH1663 (cu zbor în data de 11.12, decolare Timișoara ora 5.50 – aterizare la München ora 6.20).

cursele W63501/W63502 Timișoara – Londra Luton (decolare Timișoara ora 17.25 – aterizare Luton ora 18.25) și retur Londra – Luton – Timișoara (decolare din Luton ora 18.55 – aterizare Timișoara ora 23.40).

cursele FR291/292 Timișoara – Londra Stansted (decolare Timișoara ora 17.35 – aterizare Stansted ora 18.25) și retur Londra – Stansted -Timișoara (decolare din Stansted ora 18.50 – aterizare Timișoara ora 23.30) – cursă anulată din motive tehnice.

De asemenea, cursa Düsseldorf Weeze – Timișoara a înregistrat o întârziere de 4 ore 50 de minute, din cauza vremii nefavorabile la aeroportul de decolare.

Oficialii AIT transmit că, în cursul zilei de astăzi este posibil să mai apară întârzieri în programul zborurilor din cauza zborurilor anulate duminică. Până la această oră au fost afectate cursele de Otopeni și Frankfurt Hahn, care au înregistrat întârzieri de aproximativ trei – patru ore. Aceştia mai anunţă că, pe timp de iarnă, zborurile pot suferi întârzieri și din cauza operațiunilor de degivrare și antigivrare care se fac la aeronave înainte de decolare și care necesită un timp de realizare neplanificat.

Condițiile meteo nefavorabile afectează oriunde în lume programul de operare al curselor aeriene, dar important este să se asigure (pe cât este obiectiv posibil) un timp de intervenție cât mai scurt pentru asigurarea condițiilor de operare în siguranță”, declară directorul aeroportului Timișoara, Daniel Idolu.

Reprezentanţii AIT mai transmit că aeroportul a funcționat la parametrii tehnico-operaționali optimi sâmbătă, 9 decembrie, și duminică, 10 decembrie, deși au existat căderi de zăpadă și în Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email