Timp de trei zile la Timişoara se va desfăşura Cursul Internațional de Ghiduri și Protocoale în Anestezie, Terapie Intensivă și Medicină de Urgență, care va reuni peste 150 de medici specialişti din ţară şi din străinătate.
Cursul Internațional de Ghiduri și Protocoale în Anestezie, Terapie Intensivă și Medicină de Urgență, ediția 21, începe vineri, 28 septembrie, și oferă trei zile intense de sesiuni de comunicări, prezentări și discuții din domeniul medical. Manifestarea va avea loc la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.
Un număr impresionat de participanţi români și internaționali și-au anunțat participarea pentru această ediție a Cursului: 110 speakeri din România (Timișoara, București, Iaşi, Oradea, Cluj, Târgu Mureș, Craiova şi Sibiu) și 47 internaționali (SUA, Marea Britanie, Israel, Elveția, Germania, Polonia, Letonia, Serbia, Ungaria, Cehia, Franța, Belgia, Italia, Emiratele Arabe Unite, Grecia şi Portugalia). Aceștia sunt personalități din domeniul anesteziei, terapiei intensive și medicinei de urgență, dar și din specialități conexe, cum ar fi neurologia inervențională.
Dintre vorbitori fac parte Stefan de Hert, fost președinte al European Society of Anesthesiology and Intensive Care, Radmilo Jankovic, actual secretar general al European Society of Anesthesiology and Intensive Care, Maurizio Cecconi, fost președinte al European Society of Intensive Care Medicine, și Basem Abdelmalak, președinte al Society for Ambulatory Anesthesia.
Conferințele se axează pe prezentarea de ghiduri și protocoale internaționale de lucru în patologia specifică din specialitățile Anestezie, Terapie Intensivă și Medicină de Urgență. Vor fi folosite patru săli concomitent, timp de trei zile, pentru conferințe up-to-date și pentru șapte workshopuri cu sesiuni hands-on. De asemenea, ca fi prezentată și o expoziție de tehnică și aparatură medicală specifică.
Evenimentul este organizat de Asociația pentru Anestezie și Terapie Intensivă „Aurel Mogoșeanu” din Timișoara, asociație care, anul trecut, a obținut prestigiosul trofeu ,,Campania anului”, la Romanian Healthcare Awards, competiție cu juriu internațional, și se desfășoară sub patronajul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și al Societății Română de Anestezie și Terapie Intensivă.
Prima ediție a Cursului a avut loc în 2003, a început cu un număr de 200 participanți și a atins numărul maxim în ultimii ani, cu peste 1500 de participanți, reunind medici și asistenți medicali din specialitățile anestezie, terapie intensivă și medicină de urgență.
Ultimele comentarii