Curăţenie în urma şantierului de pe strada Renaşterii

Strada Renaşterii. Foto: PMT

Sunt foarte multe șantiere în oraș, dar nu toate respectă regulile de curățenie. Situația însă, spune primarul Dominic Fritz, se poate îmbunătăți, şantier cu șantier. Şi dă ca exemplu şantierul de pe strada Renaşterii.

 

Pe strada Renașterii am avut un astfel de caz unde buna-credință și aplicarea amenzilor au avut rezultate. Strada a trecut în ultimii ani prin reparații la drum, reabilitarea rețelei de termoficare, reabilitări la liceul din apropiere, iar acum este singurul acces pentru un șantier al Universității de Vest pentru construcția de spații de cămin. Constructorul, inițial, a trecut cu vederea regulile privind curățenia aprobate anul trecut prin hotărâre de consiliu. În urma utilajelor care ieșeau din șantier rămâneau dâre de noroi pe toată strada. Poliția Locală l-a amendat pentru murdărirea domeniului public”, menţionează primarul Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Relevantă, adaugă edilul Timişoarei, este reacția companiei care furnizează materialele și care a amenajat un acces betonat și a curățat carosabilul, nu doar stropind cu apă, ci a curățat prin utilaje speciale o parte din noroi, ca să nu înfunde rețeaua de colectare a apei.

E una din multele situații care mă fac încrezător că lucrând împreună putem avea un oraș curat”, mai spune Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email