Cumpărarea terenului din faţa vilei de protocol a lui Ceauşescu, blocată de CJ Timiş

După ce acum trei ani Consiliul Judeţean Timiş decidea să aloce bani de la buget pentru achiziţionarea terenului din faţa fostei vile a lui Ceauşescu, din Timişoara, subiectul este în prezent unul ocolit de administraţia judeţeană.

 

Planuri eşuate

După ce încă de acum trei ani Consiliul Judeţean Timiş a decis să aloce din buget bani pentru achiziţionarea terenului din faţa Vilei Internaţional, de pe bulevardul C.D. Loga, cunoscută ca “Vila lui Ceauşescu”, pentru că aici stătea fostul preşedinte când venea la Timişoara, acum subiectul pare abandonat.

„Probabil că nu este unul pe placul actualei administraţii, deşi este o poveste foarte interesantă cu privire la felul în care CJ Timiş a ajuns acţionar minoritar în acest parteneriat”, spune consilierul judeţean PNL  Tiberiu Lelescu.

Vila Internaţional, aflată, teoretic, în conservare, dar, practic, în proces de degradare – pentru că nu există investiţii de întreţinere de zeci de ani –, este administrată printr-un parteneriat al CJ Timiş cu firma Intercenter, la care administraţia judeţeană este acţionar majoritar.

“Pentru a putea clarifica situaţia, trebuie să clarifice situaţia cu terenul din faţa fostului hotel al partidului. L-am trecut pe tabelul de investiţii, urmează să se facă studii, analize pentru a vedea dacă îl putem cumpăra sau nu, în urma unor discuţii pe care ar trebui să le purtăm în Franţa, unde e proprietara”, declara, pe această temă, fostul preşedinte al CJ Timiş, Titu Bojin. Aceste intenţii nu s-au concretizat, iar starea imobilului continuă să se înrăutăţească.

 

Încă un parteneriat cu CJ Timiş ca acţionar minoritar

La firma Intercenter, care administrează Vila Internaţional, CJ Timiş deţine 45,62% din capitalul social. Acest parteneriat a fost reactivat de un proiect menit să transforme Vila Internaţional într-un hotel de 5 stele, imobilul urmând a fi extins cu un corp P+6, modernizat şi inclus într-un ansamblu arhitectural care să facă parte din lanţul hotelier Hilton, care ar fi urmat să fie primul operator hotelier care deschide în Timişoara un hotel de cinci stele, cu peste 160 de camere. Investiţia se dorea a fi terminată până în 2013, iar managementul urma să fie asigurat de Hilton. Astfel, deşi ar fi trebuit să participe din plin la investiţie, CJ Timiş nu putea, din postura sa de acţionar minoritar, să controleze afacerea.

Şi mai este o problemă: faţă de Intercenter, fostul club de fotbal Politehnica Timişoara, patronat de Marian Iancu, aflat acum la puşcărie, a rămas dator cu 1,1 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email