Cumnata fostului ministru Valeriu Tabără, printre persoanele decedate în accidentul din Spania

Valeriu TabaraUna dintre persoanele decedate în accidentul rutier produs în Spania, Adriana Damian, în vârstă de 51 de ani, era cumnata fostului ministru al Agriculturii Valeriu Tabără, iar femeia urma să se întoarcă acasă după ce îşi vizitase fiica aflată la muncă.

 

Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, spune că una dintre persoanele decedate în urma accidentului din Spania, Adriana Damian, de 51 de ani, era cumnata sa. „Adriana Damian este sora soţiei mele. Plecase în vizită la fiica ei, care lucrează de vreo şapte ani în Spania. Ca în fiecare vară, ea se duce în Spania două-trei săptămâni. Aşa s-a întâmplat şi acum, iar ieri (marţi – n.r.) trebuia să se întoarcă acasă”, a declarat, citat de Mediafax,Valeriu Tabără.

El a spus că femeia avusese de ales între trei microbuze pentru a fi transportată la aeroport: „Avea de ales între trei microbuze şi l-a ales pe acesta. Asta e soarta oamenilor. Era o femeie deosebită, modestă. Era angajată ca îngrijitoare la o grădiniţă privată din Timişoara”.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Ionuţ Bocancea, declara că două persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul din Spania sunt din Timiş, una dintre acestea fiind femeia de 51 de ani, iar cealaltă, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Jimbolia, care se numeşte Ovidiu Smercinschi.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Timiş, există presupuneri că alte cinci persoane decedate în accidentul rutier din Spania ar fi tot din Timiş, însă procedurile de identificare a cadavrelor nu au fost încă finalizate, în condiţiile în care majoritatea victimelor au fost carbonizate. Conform surselor citate, printre cele cinci persoane s-ar număra doi copii şi părinţii lor.

Accidentul s-a produs în 22 iulie, în jurul orei 16.40 (17.40 ora României), la kilometrul 543, în dreptul localităţii Cox, în provincia Alicante, din Spania, când un camion a intrat pe contransens, din motive necunoscute, şi a lovit frontal microbuzul în care se aflau românii. În urma impactului s-a declanşat un incendiu, iar ambele vehicule au ieşit de pe carosabil.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că opt români au murit în accident, precizând că este posibil să existe şi o a noua victimă.

Identificarea victimelor s-a realizat pe baza informaţiilor oferite de rude şi în urma verificărilor făcute la Aeroportul din Valencia, de unde cetăţenii români urmau să ia zborul Wizzair din data de 22 iulie 2014, de la ora 21.40, cu destinaţia România.

Identificarea celor opt români, care au fost carbonizaţi, va dura mai mult de o zi, întrucât medicii legişti vor avea nevoie de probe de ADN de la rudele victimelor, au declarat surse din cadrul Institutului de Medicină Legală.

Rudele victimelor au început să vină la Institutul de Medicină Legală din Alicante pentru a oferi probe de ADN. Consulul României la Castellon şi o echipă consulară se află, de asemenea, la institut, pentru a discuta cu rudele victimelor şi pentru a oferi ajutor pentru repatrierea cadavrelor.

Print Friendly, PDF & Email