Cum ar fi ideal să te prezinţi la un interviu de angajare?

Răspunsurile vor fi oferite de reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai Guvernului, prezenţi la Timişoara

Maria Grapini“CV-ul, cartea ta de vizită” este tema sub care, la Timişoara, este organizat un eveniment care va reuni reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai Executivului. Invitat special este ministrul Maria Grapini. Reprezentanții Asociaţiei Bănăţene din Timişoara spun că au iniţiat acest eveniment în încercarea de a oferi un răspuns întrebărilor venite din partea celor care se pregătesc sau doresc să evolueze în carieră.

“Care este importanţa Cv-ului?” şi “Cum ar fi ideal să te prezinţi la un interviu de angajare?” Acestea vor fi două întrebări la care Asociaţia Bănăţeană din Timişoara promite să le răspundă tinerilor aflaţi în căutarea unui job.

La această întâlnire, care va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 13, în  Sala Galbenă a Hotelului Boavista, invitat special este anunțată a fi Maria Grapini, ministrul delegat pentru I.M.M., Mediu de Afaceri şi Turism

Reprezentanții Asociaţiei Bănăţene din Timişoara spun că au iniţiat acest eveniment în încercarea de a oferi un răspuns întrebărilor venite din partea celor care se pregătesc sau doresc să evolueze în carieră.

Despre generalităţi privind statutul angajatului în România şi legislaţia muncii vor vorbi ministrul Maria Grapini, Alina Cazanacli şi Vlad Țone, ambii consilieri la Ministerul Tineretului și Sportului

Discuţiile despre angajat din perspectiva angajatului, elaborarea unui CV perfect şi reguli de conduită la un interviu vor fi purtate cu Dorin Raţă, consilier la Primăria Timişoara, şi Ana Maria Lupulescu, specialist Resurse Umane la ManPower Group Romania.

Pentru perspective directe cu angajatori şi angajaţi vor fi prezenţi Roxandra Caia, director comercial Team Dental Clinic, şi Gheorghe Cocian, director general S.C.Elba S.A.

 De ce a fost aleasă această temă? “CV-ul este primul element prin care interacţionăm cu viitorul angajator, iar pentru a ne face remarcaţi, este esenţial să acordăm structurării şi redactării acestuia atenţie maximă. Chiar şi cele mai mici neatenţii pot face diferenţa între o invitaţie la interviu şi refuzarea candidaturii”, spun organizatorii. Iar interviul reprezintă şi el “o etapă extrem de importantă, deoarece este prima impresie pe care angajatorul şi-o formează despre candidat, despre personalitatea, capacităţile şi aspiraţiile lui.” 

Print Friendly, PDF & Email