Cum a ajuns primarul Timişoarei să refuze aprobarea construirii unui bloc

Primarul Timişoarei anunţă că, ieri seară, s-a deplasat pe o stradă din oraş, la locul pentru care a primit, spre aprobare un PUZ ce prevede posibilitatea construirii unui bloc. La faţa locului, edilul a decis să nu aprobe construcţia.

 

„Am făcut, neanunțat, o descindere pe strada Kiriac, la locul pentru care tocmai a ajuns la aprobare, pe procedură, un PUZ care prevede posibilitatea construirii, pe un teren privat plin actualmente de garaje, a unui bloc”, scrie pe pagina sa de socializare primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Pe spaţiul unde se cere construcţia unui bloc, spune edilul, a găsit un loc de joacă, plin de copii, şi mai multe garaje.

„Nu mi-aș fi iertat-o niciodată dacă aș fi consimțit să se construiască un bloc acolo! Cine ține la orașul acesta, cine ține la semeni, n-are cum să fie de acord cu așa ceva!”, adaugă Nicolae Robu.

Primarul spune că nu agreează nici starea de fapt actuală, „acele garaje dizgrațioase”, dar admite că este vorba despre o proprietate privată, un teren din punct de vedere legal construibil. Situaţie în care soluția, afirmă edilul, este ca Primăria să cumpere terenul respectiv, să demoleze toate garajele aflate pe el și să amenajeze tot acel spațiu mărginit de blocuri un parc, cu loc de joacă pentru copii și alte facilități pentru petrecerea timpului liber.

Așadar, să ia aminte toți «amatorii»: n-o să fiu niciodată de acord – și o să fac uz la maximum de forța mea de a mă opune – să se construiască, indiferent ce, în orașul nostru, în situații ca şi aceasta, câtă vreme voi fi primar. Și mai fac cunoscut că am tras o învățătură: să merg să văd cu ochii mei, la fața locului, toate zonele vizate de PUZ-uri”, mai spune Nicolae Robu.

Print Friendly, PDF & Email